Това каза по НТВ Любомир Каримански - съветник на финансовия

...
Това каза по НТВ Любомир Каримански - съветник на финансовия
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Преди два месеца Нинова каза едно за бюджета, сега друго

Това сподели по НТВ Любомир Каримански - консултант на финансовия министър. 

Експертите в служебното държавно управление вършат всичко, което политиците да облекат в политики. Ние работим с параметрите на обновения бюджет да се резервира като политики в новия. Вчера неприлично бе нападната институцията министерство на финансите от някогашен министър.  Става дума за Асен Василев. Тук бе немският министър на финансите и той ни похвали. Кога се споделя истината - когато си министър на финансите в едно постоянно държавно управление или когато не си.  

В този план нямаше орязани обществени разноски. Това е политика, която би трябвало да е отговорност на политиците. Защо Асен Василев не  се базира макропрогнозата си на прогнозата на МВФ?! Или Василев е излъгал, когато е стъпил на тези макроикономически индикатори през февруари, или стъпва в този момент на индикатори, които са му преференциални. хората би трябвало да схванат по кое време им се споделя истината. Когато някогашен министър на финансите си разрешава да обядва в стола на ведомството без да си заплаща сметката, а ползвайки парите на данъкоплатеца, то това може да покаже единствено по какъв начин ще управляваш огромните компании?! 

Сивият бранш в България е доста огромен. Трябва да се понижи фрапантно. За нарастването на минималната работна заплата е заложено. В удълженият вид може да се направи от депутатите. Това е тяхната политика. Има пари за увеличение на минималната заплата, само че в случай че таргетираме вярно механизмите за компенсиране на уязвимите групи. Така може да се реализира по-голямо нарастване. Ние нямаме формулировка за най-уязвимите. сигналите от ЕЦБ и еврокомисарите бе ясна,че може да има дерогация за приемане в Еврозоната. Може да се реализира такава сделка. Важно е знаем, че и в този момент огромна част от нашите сметки са 50 в евро. Цените на парцелите са в евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР