Това каза по БНТ министър Иван Шишков за граничната ограда.

...
Това каза по БНТ министър Иван Шишков за граничната ограда.
Коментари Харесай

Министър Шишков: Тази ограда не е строеж, а временно съоръжение. Защо не е имало контрол от институциите?

Това сподели по Българска национална телевизия министър Иван Шишков за граничната ограда. Той продължи, отговаряйки задочно на:

 

Защо институциите, които е следвало да  наблюдават и наблюдават- шефа на Министерство на вътрешните работи и МО, не са го правили, а най-после са го трансферирали на регионалните шефове. Тази ограда не е градеж. 

 

Даже първичният план е бил един, след това различен. Добре, като е имало други условия, за какво не е построена оградата на стадии?! Когато човек открива проблеми, би трябвало да ги реши поетапно, само че до дъно. 

Ние сме на власт 2, 5 месеца, а бяхме упрекнати, че вършим политики. При оградата не виждам проблем, други хора би трябвало да отговорят за какво е направена по този начин, че да няма сериозен надзор от съответните институции. 

 

Народно събрание изменило закона за Министерство на вътрешните работи и е трансформирало текст, че границата може да се пази с краткотрайни уреди, за които се изисква документи по Закон за устройство на територията. Това е оборудване, само че не и градеж. Има планове, само че те би трябвало да се наблюдават от регионалните шефове. Те нямат потенциал да се занимават със строителство. Никой не е издал оборудването, никой не го е следил и отговорностите са трансферирани към регионалните шефове. Накрая ще се окаже, че не сме си поръчали това. 

За жълтите павета: 

 

Има проблеми сигурно в контрола. Имах добра среща с кмета на София. Започнахме да решаваме дружно казуса. Това са европейски пари, които минават през районното развиване. Разбрах се с кмета по две направления- да изиска заплащане на “Графа ” и “Солунска ”, да си изиска парите. Ние ще създадем инспекция и в случай че има проблеми,  ще желаеме да се отстранят в период. Ще се съгласим с удължение до септември, тъй като ще е в границите на политическия мандат от ръководството на ГЕРБ в София. Иначе  ще стане цъкаща бомба при идващия кмет. Ще внесат план по кое време и по какъв начин ще приключи строителството. А ние ще го направляваме. 

За педиатричната болница: 

 

София не е приключила Околовръстното. Искам да оказа помощ, тъй като това е народен обект. Утре ще придвижим процедурата. Това съответствува инцидентно с Детската болница. Това не е поликлиника. Трябва да има добър достъп до нея. Има и спирка на метрото, може да се провежда довеждащ транспорт. Ще идват пациенти от цялата страна, би трябвало достъпа да е комфортен. Мястото е огромно, може да се направи всичко и няма да използваме полу здания. Този терен имаше един проблем - бе частна благосъстоятелност. Проблемът се реши. Бе належащо да го решим бързо и го направихме. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР