Това каза народният представител Николай Дренчев в студиото на Той

...
Това каза народният представител Николай Дренчев в студиото на Той
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Групата на Възраждане е имала занятие с психиатър

Това сподели националният представител Николай Дренчев в студиото на

Той беше изключен от парламентарната група на " Възраждане ", а по-късно и от партията, тъй като е предложил общински съветници, които са подкрепили ръководителя на Столичния общински съвет, препоръчан от ПП-ДБ.

" Виждам една чудовищна атмосфера и запитвам мои сътрудници, дали и ние сме били такива, като сме били там, а те ме успокояват, че не е по този начин и по тази причина не сме там ", съобщи Дренчев. Той отхвърля да напусне Народното събрание, тъй като " Възраждане " не е едно лице - това на Костадин Костадинов, тъй като хиляди са работили за партията и той е от първия ден там.

" Законодателя доста умно е помислил това, като е дал опция на ръководителя да може да ме отлъчи от парламентарната група, само че не и от Народното събрание. Представете си какво би станало, в случай че един невменяем, нарцистичен и себелюбив ръководител взема решение да прави каквото си желае ", съобщи Дренчев.

" Процесът при номиниране и одобрение на претендентите за общински съветници е дълъг. Последната дума е имал Костадин Костадинов. Аз съм застанал зад кандидатурата на Красимир Гълъбов. Считам, че той ще бъде добър общински консултант. Аз през 2017 година съм го довел във " Възраждане ". Работил е седем години в партията ", посочи Дренчев.

" Съгласно устава на " Възраждане " локалните организации могат да взимат решения, само че аз не съм давал инструкции. Това е било нещо, което е трябвало да взема решение групата с болшинство ", уточни той.

Според него след изключванията от партията нещата не са се успокоили.

" В момента " Възраждане " е обликът на Костадин Костадинов, тъй като той е най-известен, само че той щеше да е един ютубър във Варна, в случай че зад него не стояха хората от " Възраждане ". Хиляди хора са работили за облика на Костадин Костадинов в продължение на години. Аз съм от основаването на партията. Аз съм от първия ден в партия " Възраждане " и тя не е единствено Костадин Костадинов ", акцентира Николай Дренчев.

" Бил съм учредителен секретар на партията. Отговарял съм за финансите. По отношение на нашите програмни документи не дава отговор на истината това, че " Възраждане " е русофилска партия. В един миг се получи по този начин, че медийно се заиграваме с русофилския избор. Тя е по-скоро медийна и повърхностна. Партията не се финансира от Русия и няма такива връзки ", посочи националният представител.

" Най-трудно се финансирахме преди да стартираме да получаваме дотация. Сега получаваме 3 милиона и Възраждане става огромна мощ. Сега нещата са разнообразни, тъй като към този момент може всичко да се заплати - рейсове, хора, сандвичи, пиари и така нататък ", сподели още Николай Дренчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР