Това каза на брифинг след конференцията ген. Андрей Боцев, който

...
Това каза на брифинг след конференцията ген. Андрей Боцев, който
Коментари Харесай

Боцев: Сериозният проблем е некомплекта

Това сподели на брифинг след конференцията ген. Андрей Боцев, който през днешния ден показа на форума разбора на подготовката, войсковия ред и дисциплината на Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през образователната 2017 година.

При плана за бойните машини за Сухопътните войски се планува понижаване на броя на спомагателните машини.

Най-основният проблем е съществуващият некомплект с персонален състав във въоръжените сили, мощно съм смутен от този при офицерския състав, възлизащ на към 20 %, съобщи ген. Боцев.

Сред главните ни цели продължава да бъде попълването на некомплекта във военните формирования, уточни той. Обявени са състезания за към 400-500 индивида, само че след май ще има и нови.

Началникът на защитата загатна и финансовите ограничавания, в изискванията на каквито се води подготовката на щабовете и формированията. Постигнатите резултати дават съображение годината да бъде регистрирана като сполучлива, уточни Боцев. Той открои и обезпечените в допълнение от държавния бюджет над 100 млн. лв. за повишение на възнагражденията на хората в защитата през актуалната година, както и за назначението на нови военни.

На въпрос за проектите за доброволна военна работа ген. Боцев отговори, че това би повишило качествата, тъй като по този начин ще има хора за попълване на запаса, както и вероятно след приключване на периода на доброволната работа, в случай че има предпочитание, с преимущество да се продължава службата в армията. За да се направи привлекателна такава работа са нужни обилни бонуси, счита Боцев.

Дебата за положението и вероятностите пред бранша на защитата през миналата година ген. Боцев открои като позитивна наклонност. През годината в задгранични задачи общо са взели участие 285 военни. Въоръжените сили са осъществили 290 учения, включително влизат и 32 интернационалните с българско присъединяване. Въоръжените сили са оказали и поддръжка на Министерство на вътрешните работи в защитата на българско-турската граница. Състоянието на войсковия ред и дисциплината през 2017 година удовлетворява, сподели Боцев. Инцидентите са намалели с 2 % спрямо 2016 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР