Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по

...
Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по
Коментари Харесай

Гвоздейков се надява до 2027 г. магистрала „Струма“ да е готова

Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по времена Софийския стопански конгрес ІV, който се провежда в „ София хотел Балкан “.

 

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ивайло Стайков, който също взе участие във форума, разяснява, че мъчно може да се ангажира със периоди.

 

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков акцентира, че България разчита доста на Гърция за приемането ни в Шенген. „ Един от значимите районни планове е за построяването на инфраструктурата, която свърза Егейско море с Черно море и Дунав “, уточни Гвоздейков. „ Ще продължим нашата работа по този план, като задачата ни е да използваме финансиране от механизма за обвързвана Европа ”.

 

Сред целите на МРР са и построяването на автомагистралата Велико Търново – Русе, както и строителството на тунела под Шипка.

 

„ Преди седмица отворихме плановете за кандидатстване по процедурата за транспортна съгласуваност, които са на стойност близо 3 милиарда лв., които финансират точно тези огромни инфраструктури планове и в случай че те са подготвени, ние ще ги разгледаме неотложно.

 

Призовавам гръцкия бизнес да продължи да взе участие в търговете, които са с бюджетно финансиране и по този начин да се ускори конкуренцията “, сподели министърът на превоза и известията.

 

Трябва да стартираме да преосмисляме цялата енергийна и транспортна инфраструктура. Става дума за доста бързи промени, сподели министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, който също взе участие в Софийския стопански конгрес ІV. Сега непрекъснато се приказва за изкуствен интелект, а към момента няма създадена законова рамка, макар, че той е реалност от към този момент много време.

 

Същото е и за зелената сила, сподели още министърът. По думите му, когато строим скъпи пътища, те би трябвало да се оборудвани с инфраструктурата на бъдещето, и тук не става въпрос единствено да станции за зареждане.

 

Големите инфраструктурни планове са от основно значение, само че доста постоянно сме в битките на старите си хрумвания, а технологиите се трансформират и ние би трябвало да се съобразяваме с това, сподели още министърът.

 

На Балканите, след доста години, успяхме да се включим в някои хубави планове. Решихме да отворим клон и в България, сподели Йоанис Киркенезис, вицепрезидент на Hill International. „ Вярваме в бъдещето на взаимосвързани Балкани “, добави Киркенезис.

 

По думите му вложителите търсят райони, които могат да подсигуряват непоклатимост. Балканите се пробват да се трансфорат в подобен район и аз съм уверен, че има опция за това, счита Киркенезис. Той предлага един орган да има компетенции за осъществяване и поощрение на инфраструктурните планове.

 

Делфийският стопански конгрес провежда в София на 27 юни 2023 година Софийски стопански конгрес IV, който се организира в София Хотел Балкан. Събитието цели основаването на необятна платформа за разговор и връзка.

 

Софийски стопански конгрес IV е среща на високо равнище на най-влиятелните български и интернационалните политически, корпоративни и интелектуални водачи за справяне с неотложните провокации пред България, Европа и света.

 

Делфийски стопански конгрес (Delphi Economic Forum) е организация с нестопанска цел, ръководена от своите членове, ангажирана да дава и предизвиква новаторски хрумвания за резистентен и конкурентен напредък на Европа и района на Източно Средиземноморие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР