Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов

...
Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Тагарев е изключително компетентен човек

Това сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

 

Той описа повече за „ формулата за мир “ на президента на Украйна Володимир Зеленски. И изясни, че точка 8 от документа визира екологичната сигурност и зеленото възобновяване на страната. България, Финландия и Германия са водачите в тази самодейност, което, по думите на Попов, е и интернационално самопризнание за нашата страна.

 

Министърът изясни, че България към този момент има доста добър достъп до информацията за чистотата на Черно море.

 

Състоянието на водата е положително, увери Попов. Но означи, че въз основата на битовото замърсяване има по какво да се работи. По отношение на опазването на естествените благосъстояния министърът сподели, че „ борбата за дюните не е серпантина “.

 

Попов изрази мнение и за политическата конюнктура в страната. „ Когато си в политиката, би трябвало да работиш с дълготрайни проекти, само че да си подготвен да си тръгнеш във всеки един миг. Умерено съм задоволен от работата си “, сподели министърът на околната среда и водите.

Той счита, че политическата неустойчивост в страната се ръководи добре, защото в стопанската система и обществения живот има успокоение. Министърът е на мнение, че няма да се стигне до предварителни избори, само че не изрази решителност.

Попов сподели още, че наличието на Движение за права и свободи в ръководещата групировка е належащо на самата партия, само че и на всички други, които работят за смяната в Конституцията. Причината е потребността от болшинство в Народното събрание, добави той. По негови думи държавното управление би трябвало да пази отдалеченост от „ борбите в Народното събрание “.

 

Министърът разяснява и проблемите в Национален институт по метеорология и хидрология. Той уточни, че се чака да има нарастване на заплатите там.

Попов изрази позиция и страха от вятърните „ перки “ в Черно море. Той уточни, че паниките са неоснователни, защото всяка от тях минава през доста съществени екологични оценки и публични разисквания.

 

По тематиката за въглищните централи министърът сподели, че те ще се свият в идващите 2-3 години до 5% от производството. „ Няма да бъдат затворени, а ще отпаднат поради пазара “, добави Попов.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР