Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите

...
Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Дълбоки реновации на сградите могат да намалят сметките с 50%

Това сподели евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова в предаването на БТВ „ 120 минути “.  Тя разясни, че подобен вид усъвършенстване в енергийната успеваемост покачват осезаемо и себестойността на жилищата. В България недвижимото имущество като благосъстоятелност е извънредно висок % и повишението на себестойността на жилищата ще има огромно значение за българските жители.

 

Цветелина Пенкова прикани да се прегледат тези стратегии и да се употребява опцията, тъй като средства се отпускат за възстановяване на жилищни здания и на публични здания - учебни заведения, лечебни заведения, читалища, културни институции. „ Това доста би облекчило бюджета на общините и тези средства, които останат, които биха покривали да вземем за пример спомагателни сметки за тези публични услуги, могат да се пренасочат и да се употребяват за доста по-наложително подкрепяне в районите, където има такава нужда “, посочи евродепутатът.

 

Пенкова означи, че  Министерството на районното развиване и благоустройството отпуска над 1,5 милиарда лв. по същата стратегия за енергийна успеваемост на жилищните здания. „ Това е главен приоритет както за Европейския съюз, по този начин и за България. Наистина е значимо да приказваме по тематиката, с цел да могат да се възползват хората, тъй като това е политиката, която е най-близка до нас. Всеки има потребност от усъвършенстване на дома си и спестовност от сметките за сила, които заплаща “, разяснява Цветелина Пенкова.

 

Тя дефинира опцията да се усвоят тези средства от Плана за възобновяване и резистентност като действителна инвестиция - тези ограничения ще бъдат усетени от всеки жител в България, когато сметките му намалеят. Евродепутатът прикани да не се позволява опцията да бъдат изгубени парите. Европейски Съюз планува сериозна спомагателна финансова поддръжка за възстановяване на сградния фонд на Европа. Това е едвам началото на процеса, а изгодите за хората са явни и измерими. „ Политическата динамичност сега не би трябвало да бъде за сметка на жителите “, разяснява Пенкова.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР