Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг на

...
Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг на
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят вот на недоверие към кабинета в сряда

Това сподели депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг на партията

ГЕРБ внасят избор на съмнение към държавното управление в сряда. Това разгласи Томислав Дончев на брифинг на партията, съобщи

Според него кабинетът е претърпял неуспех в областта на обществените финанси и икономическата политика.

"На тази тъга би трябвало да се постави край. Тази глава от българската политика ще е позорна. Единственото, което можем да създадем, е да е къса ", добави Дончев. По думите му неуспехът на държавното управление е налице и прогнозите на специалистите били, че в продължение на 1-2 години българите ще го усещат по джоба си.

По думите на Делян Добрев в България има галопираща инфлация, само че тя не се дължала на войната. „ В страни, надалеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска от тази у нас”, акцентира някогашният стопански министър. Той изясни част от инфлацията с „ некадърността на това правителство” и дребните обезщетения, които бяха планувани за бизнеса. Според Добрев това държавно управление ще бъде запомнено с три думи – "некадърно, лобистко и корумпирано ".

„ Смятаме, че вотът на съмнение е опция за стабилизация на политическата система и опция за отклик на всички провокации, пред които се намира страната ни. Това, което виждаме през последните дни, е безусловно неприемливо, нездравословно и пагубно за българския политически живот. Това е главната причина да спрем да изчакваме политическата система сама да преодолее слабостите си и да внесем този избор на съмнение, който, уповавам се, всички рационални и мислещи в вероятност депутати ще поддържат, когато бъде прегледан в пленарна зала”, сподели Тома Биков.

„ Грозните кавги в ръководещата коалиция вършат ръководството в действителност невъзможното – няма политическа мощ, няма политическо болшинство. То не може да свърши нищо оттук насетне. Чрез вота на съмнение услужливо се опитваме да сложим завършек на тази тъга. Ще беседваме с всички, това ще е мерило за съвестта им”, сподели още Томислав Дончев.

Според някогашния министър на стопанската система от ГЕРБ Лъчезар Борисов това държавно управление съставлява опасност за финансовата непоклатимост и оттова за националната сигурност на страната ни.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР