Това искат да ни кажат комай някакви извратени мислители, които

...
Това искат да ни кажат комай някакви извратени мислители, които
Коментари Харесай

Щом няма пари за хляб, яжте хлебарки!

Това желаят да ни кажат комай някакви извратени мислители, които прочее ни накиснаха във всевъзможни вероятни рецесии през последните години. За отплата ето какво измислиха: „ Европейски Съюз позволява потреблението на инсекти в храните ”.

Очаквам всеки миг депутатите ни преди да се разхлабен да гласоподават, с цел да ни уредят първи в „ привилегията ” да нагъваме хлебарки и всевъзможни сходни гадости.

Защото множеството овластени от народа потвърдено обичат да бягат пред вятъра, с цел да угодничат и да се харесат на този или оня на открито. Жалко е, само че не получават реципрочност за своето сляпо раболепие– ей на шамаросват ни за Шенген, отвред и за всичко, даже в Македония се гаврят с нас, до такава степен се докарахме.

Стара Европа се тресе от всевъзможни митинги във връзка на всеобщото повишаване на храни, горива, услуги и какво ли не още. В множеството от развитите страни обаче заплатите на хората са по-високи от нашите, само че за сметка на това пък ние тук плащаме по-скъпо от тях за всички артикули от така наречен „ дребна потребителска кошница ” и освен. Това няма нищо общо със здравия управнически разум, само че е реалност.

Защо настоявам това ли?

Ами тъй като и без очила виждам, че оскъпяването на храните с над 52% у нас е най-вече плод на зверската далавера на прекупвачи и търговци. Поскъпването на горивата и енергоносителите са единствено дребна част от казуса, даже бих я определила като търпима и от нас, бедняците в Европейски Съюз.



Защо властта у не желае да реши този проблем, е въпрос, на който аз не намирам рационален отговор. Отдавна се знае, че контролните институции у нас единствено по този начин се именуват и ядат неверни пари, тъй като нищо не правят, само че го вършат от сърце.

Ако имаше солени и чести наказания за спекулантите, дали щяха да скъсват кожите, както вършат в този момент! Надали.

Предстои още по-голямо повишаване, ни „ успокояват ” специалистите. Ето какво предизвести известният проф. Гарабед Минасян в мрежата:

„ При включване на България в еврозоната в релативно къси периоди, по силата на скачените съдове, ценовото ниво у нас ще би трябвало да се увеличи от 55% през 2021 година до към 70% от това в ЕС27. В първите пет-шест години от включването ни към еврозоната през 2024 година средногодишната инфлация у нас ще надвишава средногодишната инфлация в ЕС27 с към 4-5 процентни пункта!

Подобен интензивен ценови приръст за дълготрайно време ще бъде съществено тестване за българското население и за българската стопанска система. Страната към този момент се сблъсква с неконтролируеми изяви и прояви на обществено напрежение и недоволства, които става все по-трудно да бъдат овладявани. Представителите на локалния бизнес, които са прекалено въодушевени от възможното включване на страната в еврозоната, не преценят съответно личните си индустриални компликации, които ще съпровождат продължителния приръст на цените, включително и сензитивната загуба на конкурентноспособност, към която производителите ще би трябвало да се приспособяват, най-вероятно - мъчително.

Решението на казуса е в полагане на старания за авансово и системно обиране на ценовия празен ход преди включване към еврозоната, по този начин, както е ставало с другите страни-членки, сравними с България ”.

Държавната регулация не е срамна дума, както се пробват да ни убеждават всевъзможни доморасли пишман демократи. То пазар, пазар, но такова разпищолване, алчност и надменност, каквито са тук, на никое място другаде няма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР