Това е заявил държавният и партиен лидер на Китай Си

...
Това е заявил държавният и партиен лидер на Китай Си
Коментари Харесай

В Китай изучават капитализма, но се държат за марксизма

Това е декларирал държавният и партиен водач на Китай Си Цзинпин на съвещание на политбюрото на ККП, давайки явен знак седмици преди нейния конгрес, че няма да има намаляване на партийния надзор, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че времената се трансформират и обществото се развива, главните постулати на марксизма остават правилни уточни Си.

"Ако се отклоним или изоставим марксизма, нашата партия ще загуби своята душа и посока ", сподели той и добави, че водещата роля на марксизма би трябвало да бъде отстоявана с "неизменна увереност, без никакви съмнения и при всевъзможни условия ".

Китайският водач предложи на партията по-добре да вплете главните постулати на марксизма в "реалността на актуален Китай и да се поучи от достиженията на други цивилизации в основаването и развиването на марксизма ".

Си Цзинпин прикани партийните членове да учат актуалния капитализъм, неговата същност и мостри, заяви още Синхуа, без да дава детайлности.

Очаква се конгресът на ККП, който ще бъде открит на 18 октомври, да укрепи властта на Си Цзинпин и да избере ново потомство водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР