Това е заключението на нов анализ на практика, генерираща замърсяване

...
Това е заключението на нов анализ на практика, генерираща замърсяване
Коментари Харесай

Вентилиране и изгаряне: Как платформите на Северно море в Обединеното кралство губят енергия, която може да захранва цял град - и замърсява атмосферата в процеса

Това е заключението на нов разбор на процедура, генерираща замърсяване в личния ни двор - че предлага по какъв начин това може да бъде поправено – което беше споделено извънредно със Sky News.

„ По принцип това е голяма загуба на газ “, сподели Лиъм Харди от мозъчния концерн Green Alliance, който организира проучването.

„ Особено по време на рецесия с разноските за живот е изключително разстройващо и разочароващо, че губим този газ и в това време замърсяваме атмосферата. “

Green Alliance споделя, че тези „ боклуци “ могат да бъдат спрени до 2025 година посредством въвеждане на възбрана за практики, известни като вентилиране и изгаряне.

Правителството споделя, че това не е допустимо. Индустрията споделя, че към този момент има проект.

Какво е изпускане и изгаряне във факел и за какво е неприятно?

Отвеждане и изгаряне на факел се случва, когато операторите на петролни или газови залежи имат спомагателен газ, от който се нуждаят да се отървете от него.

Например, когато газът излиза с петрол в платформа, предопределена единствено за хващане на нефта, или в случай че газът е прекомерно замърсен.

Операторът или освобождава газът като метан непосредствено в атмосферата, известно като изпускане, или изгарянето му, което се назовава факел.

Изгарянето освобождава обилни размери мощни парникови газове, в това число черни сажди и азотен оксид.

< p> Проветряването е още по-лошо за околната среда, тъй като отделя повече метан, газ, който затопля атмосферата най-малко 30 пъти повече от въглеродния диоксид.

Това се случва по целия свят.

< p> Ето за какво метанът е един от основните въпроси на масата за договаряния на договарянията за климата, които стартират в Дубай идната седмица.

Голяма част от този метан е същият като този, който изгаря в нашите котли, и тъй че би трябвало да бъде уловен и употребен за отопление на домовете, сподели Зеленият алианс.

Международната енергийна организация го назовава „ изключителна загуба на пари “, защото фирмите могат да продават газа.

Колко неприятно изпуска и изгаря на факели на територията на Обединеното кралство?

Понастоящем има 284 лицензирани от Обединеното кралство офшорни полета в произвеждане в Северно море, съгласно регулатора, Преходния орган в Северно море (NSTA).

< p> Мозъчният концерн разпознава 40-те най-лоши нарушавания при вентилиране и изгаряне.

Зеленият алианс пресмята, че единствено вентилирането съставлява към 2,5% от излъчванията на метан в Обединеното кралство.

Какво може да се направи?

Правителството не разрешава вентилирането и изгарянето на факели от 2030 година - ще има изключения за изключителни обстановки.

Зеленият алианс споделя, че това може да бъде преместено до 2025 година, както и прегледът на чистата нула по-рано тази година и държавните съветници, CCC.

Това би означавало тези обекти, които създават „ нищожен “ петрол или газ, само че отделят доста метан, и по този начин или другояче би трябвало скоро да бъдат затворени (14 обекти, показани в алено на картата по-горе), вместо това ще затворят през 2025 година

Газът, загубен от тези обекти, ще бъде обезщетен от този, уловен от единствено 18 от първите 40 обекта (в оранжево), които евентуално ще бъдат произвеждане за известно време, тъй че би трябвало да се добави технологията за хващане на газ по-рано, споделя Green Alliance.

Това е, което би предотвратило изпускането на 5,2 милиарда кубически фута газ във въздуха всяка година - и ще обезпечи 140 000 домове с сила. Тези числа може да се покачат, в случай че се приложат към всички обекти, а освен към тези в топ 40.

„ Всъщност можем да увеличим вътрешното произвеждане на газ в Обединеното кралство, като прекратим рутинното изпускане и изгаряне, “ сподели Green Alliance.

Други обекти, като да вземем за пример тези, които към момента създават доста петрол и газ, само че скоро би трябвало да бъдат затворени (показани в жълто), могат да дават отговор на условията за освобождение.

Реалистична ли е възбраната от 2025 година?

Грант Алън, професор по физика на атмосферата в Манчестърския университет, сподели: „ Намаляването на излъчванията от изгаряне и изпускане е един от евентуалните климатични проблеми печели.

„ С добър мониторинг, промишлена процедура и единствено дребни промени в промишлената технология е допустимо доста да се понижат ненужните излъчвания от изгаряне и изпускане. “

Международната енергийна организация сподели, че съществуват разнообразни технологии за хващане и възможна продажба на газ вместо това.

В някои случаи това ще коства, изисква спомагателна поддръжка или законодателство от държавните управления, в други може да завоюва пари.

Професор Стюарт Хазелдайн от Единбургския университет сподели, че държавното управление може да се наложи да поправя някои финансови лостове, с цел да направи измененията по-икономични за операторите.

Но „ [преоборудването] на тези съоръжения би било мъчно в границите на периода, който чакаме в “, сподели Марк Уилсън от индустриалния орган Offshore Energies UK. Това може също да значи да се наложи да изключите уеб сайтове.

Прочетете повече:
Лондонската фабрика ще понижи отпадъците, като възобновява 30 000 дрехи годишно
Бившият началник на Sky News споделя, че се е „ провалил “ във връзка с климата смяна на покритието

Г-н Уилсън сподели, че всеки обект към този момент има „ постоянен “ проект за понижаване на всички излъчвания и към този момент е понижил излъчванията на метан с 45% и изгарянето с 11%.

" Вече направихме големи крачки за понижаване на излъчванията... Направихме това, тъй като го вършим по програмиран, добре премислен метод “, добави той.

Изображение: Beryl Bravo петрол/газ индустриална платформа в Северно море

Говорителят на отдела за енергийна сигурност и Net Zero сподели, че Обединеното кралство е приело „ ранни и амбициозни ограничения за справяне с излъчванията на метан “, което към този момент води до обилни спадове.

„ Ние признаваме спешността да отидем по-далеч, заради което сме поели ангажимент да забраним рутинното изпускане и изгаряне до 2030 година "

Те споделиха, че ускоряването на задачите ще „ докара до ранен завършек на производството " от някои обекти и по-нататъшно разчитане върху вносен газ с по-високи излъчвания.

Green Alliance сподели, че изгубеният газ ще бъде повече от обезщетен от този, уловен от обекти, които имат технология, инсталирана рано.

Анализ: Петрол и газ от Северно море < p> Обединеното кралство се разминава с световната цел по отношение на метана, която самата страна сътвори.

На климатичната конференция COP26 в Глазгоу през 2021 година държавното управление на Обединеното кралство разгласи Глобалния заричане за метан, по силата на който към 100 страни се съгласиха да понижат рисковите излъчвания на метан с 30% до 2030 година

Анализът на Green Alliance допуска, че Обединеното кралство е на път да понижи с 19%.

Норвегия и Дания не разрешиха рутинното изгаряне.

Миналата седмица Европейският съюз се ангажира със възбрана от 2027 година и вероятно наказване върху вноса.

Лиза Фишер от мозъчния концерн за екологична сила E3G сподели, че Обединеното кралство „ изостава “.

>
Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР