Това е вторият пореден случай в края на март, началото

...
Това е вторият пореден случай в края на март, началото
Коментари Харесай

На Цветница температурите ще достигат 14-15 градуса

Това е вторият следващ случай в края на март, началото на април да имаме снежна завивка тук-там над 20 сантиметра. Снегът обаче ще се стопи бързо. Това сподели в БТВ „ Тази заран " климатологът проф. Георги Рачев. По думите му следва хладна седмица. Утре заран ще бъде доста студено - температурите на някои места ще доближат до минус 5 градуса. Има заплаха от измръзване на насажденията. След това следва нормализиране на времето и стопляне. На Цветница температурите ще доближават 14-15 градуса.

След този 15 дневен интервал обаче нов циклон ще окаже въздействие върху южната половина на България и има възможност за превалявания от дъжд.

Проф. Рачев изясни по какъв начин топлото време би могло да повлияе на ковид. Слънчевата радиация е тази, която унищожава всички вируси, в това число и COVID-19. Тя е първият и най-мощен естествен дезинфектант. След това е сухотата. Колкото е по-слънчево, изсъхнало и топло е, това лимитира живота на вируса до минути. Природата не може да смачка пандемията, само че може да я ограничи, сподели климатологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР