Това е втората жена художник, носител на наградата, в над

...
Това е втората жена художник, носител на наградата, в над
Коментари Харесай

Десислава Минчева е носителят на Националната награда за живопис „Захарий Зограф” за 2020 г.

Това е втората жена художник, притежател на премията, в над 40-годишната й история. година. Жури, с ръководител проф. Аксиния Джурова и членове носителите на премия “Захарий Зограф ” Станислав Памукчиев и Захари Каменов, ръководителя на СБХ Любен Генов, изкуствоведа Борислав Китанов, галериста Иво Масларски и кмета Владимир Георгиев, организира през днешния ден съвещание за разискване на номинациите. Обсъжданите имена бяха на Румен Жеков, Атанас Парушев, Долорес Дилова, Васил Стоев и Десислава Минчева. След извършената полемика, журито се сплоти към номинацията на госпожа Минчева.
Десислава Юлий Минчева е родена 1956 година в София. Завършва компетентност Живопис в Национална художествена академия в класа на акад. Светлин Русев (1981). Автор на над 35 независими изложения – у нас и в чужбина. Носител на Златен орден за рисунка на Фондация “Агаци ”, Италия. Член на Изпълнителното Бюро на СБХ и професор по изобразяване в НХА. Изнасяла е лекции в Париж, Мексико сити, Барселона, Милано, Сиан, Ханджоу. Живее и работи в София.
 Кметът на Самоков се срещна със притежателите на каруци от седми квартал Кметът на Самоков се срещна със притежателите на каруци от седми квартал
На срещата участваха специалистите от отдел „ Екология ” и шефа на Регионалното хранилище за ръководство на отпадъците. ...
Наградата ще бъде връчена на специфична гала, която ще се организира на 14 май в художествена изложба „ Проф. Васил Захариев ” в Самоков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР