Това е войната, която ще сложи край на всички войни.

...
Това е войната, която ще сложи край на всички войни.
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Войни безкрай - в Украйна, БНР, БНБ...

" Това е войната, която ще постави завършек на всички войни ". С тази поговорка Удроу Уилсън включва Америка в Първата международна война.

Но войни не престават да се водят повече от 100 години по-късно.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира съветските окупатори за " чудовища " и уточни, че те ще продължат да издевателстват над мирното население в източната част на страната. Държавният глава изрази убеденост, ще настъпи денят, в който истината ще излезе нескрито и всички виновници ще си понесат последствията.
Германската външна министърка Алена Бербок прикани Европейски Съюз да изпрати тежко оръжие в поддръжка на украинската защита. " Не е време за извинения и приказки, а за прагматизъм ", отсече министърката. Не е зле за страна, която до неотдавна вървеше по утъпкания път на Чембърлейновата политика на успокояване. Европейската комисия обмисля да наложи ембарго върху съветския нефт. През предходната година Москва е получила двойно повече доходи от износа на нефт и петролни артикули в сравнение с от износа на газ. Тежките дни за Русия наподобява занапред предстоят. Докато лагерът към Украйна се сплотява в името на демокрацията и отбраната на правата на индивида, то Русия работи по познатия високомерен метод - в Донбас протича насилствена готовност. Според родения в района публицист Денис Казански съветската войска е на " лов " за мъже в ДНР и ЛНР. Никой не е подминаван - студенти, хора с увреждания и други категории, които не подлежат на военна работа, са изпращани да се бият на фронта. Въпрос - по какъв начин бихте избегнали дефолт, в случай че окупирате територията на дадена страна и интернационалната общественост реши да задуши стопанската система ви? Отговорът на Русия - като осъди Запада. Толкова е просто. Но войната не се води единствено на фронта, а и в познатото остаряло Българско национално радио. Първо, Александрина Пендачанска пожела да напусне Обществения съвет към БНР поради " дезинформацията и пропагандата в предаванията " на Петър Волгин. После " неполиткоректният " публицист я упрекна, че слугува на всяка власт. Повече за спора в медията и съмнение за това какво илюстрира той за обществото ни може да прочетете в коментара на Веселин Желев по-долу. За смяната може да се поспори, само че сигурно продължава спорът в ръководещата коалиция по отношение на избора на началник на Българска народна банка. Днес досегашният претендент Андрей Гюров акцентира, че нито издигналата го Политическа партия, нито Българска социалистическа партия, нито " Демократична България " са склонни да поддържат номинацията на Има Такъв Народ - Любомир Каримански. По думите му, в случай че Каримански бъде определен, то това " ще значи основаването на една нова коалиция " - Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Илон Мъск, който преди дни си купи 9,2% от обичаната си обществена мрежа Twitter и бе поканен в борда на шефовете, разгласи, че няма да стане негов член. По-рано милиардерът развълнува онлайн пространството с известни оферти - да добави бутон " редактиране " на туит, да понижи цената и усили функционалностите на абонамента на Twitter. Но ползата на милиардера очевидно е поохладнял. Е, остава да мечтаем за задачата до Марс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР