Това е война, която засега подлежи на някакъв мениджмънт. Ситуацията

...
Това е война, която засега подлежи на някакъв мениджмънт. Ситуацията
Коментари Харесай

Журналистът Георги Милков: Ако израелците атакуват иранските ядрени съоръжения или властта в Техеран, конфликтът става необратим

Това е война, която към този момент предстои на някакъв мениджмънт. Ситуацията е толкоз покрай излизане отвън надзор, че това тормози от ден на ден хора. В момента ние сме в трепетно очакване на параметрите на израелския удар – отговор на иранския ракетен удар от вторник. Хипотетично, в случай че предположим, че той ще е подобен, какъвто беше техният отговор на иранската офанзива от април месец, тогава можем да кажем, че светът е спечелил дребна пролонгация. Ние обаче  не знаем какъв ще е израелският отговор. Това съобщи журналистът Георги Милков в предаването „ Панорама ” по Българска национална телевизия.

Ако израелците решат да нападат иранските нуклеарни уреди или да нападат директно властта в Техеран, това може да направи по този начин, че спорът да е необратим. Последвалият удар от Иран и от неговите съдружници към Израел, ще дадат началото в широкомащабна война в Близкия изток, акцентира той.

„ Защо израелците постъпиха по този начин рационално? От това, което виждаме от иранската офанзива, наподобява по този начин, че се хвърлят едни ракети, които израелците ловят, само че дали е по този начин. Дали израелската цензура ни демонстрира всичко? Ударите на Иран са доста добре калкулирани. И тогава и в този момент има ирански ракети, които падат там, където би трябвало да падат без да има жертви. Мисля си, че израелците калкулират доста добре какво може да се случи, тъй като иранските ракети падат тъкмо там, където би трябвало ”, пита се журналистът.

„ Една година по-късно Израел към момента няма отговор кой е отговорен за това терористите от „ Хамас ” да влязат и да изколят 1200 души и да вземат 200 души за заложници. Тази страна, която се пробва да ни изясни, че е вездесъща, че може да взриви пейджърите на всички, че може да убие основният договарящ на „ Хамас ”, до момента в който е в Техеран, че следи всичко и че може да убие всеки, т.е. има цялата експертиза, взор и следи всичко. Как тази всемогъща страна и уред за сигурност,допусна една група да премине през най-пазената граница, да извърши тези зверства, да вземе заложници и никой да не се притече на помощ. Другото значимо нещо е, че след една година те бяха въвлечени в нещо, за което светът от ден на ден намира точните думи – 40 000 цивилни жертви в Газа, 17 000 убити деца – това от дълго време е надхвърлило правото на отбрана. И това не харесва на Израел. Няма по какъв начин да се скрие това, което се случва в Газа ”, показва Георги Милков.

Милков посочи, че светът е доста разграничен. Когато действителността е завладяна от радикали, и от едната, и от другата страна, за гласът на разсъдъка няма място, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР