Това е версията на бивш инженер от процесорния гигантApple се

...
Това е версията на бивш инженер от процесорния гигантApple се
Коментари Харесай

Проблемите на Skylake отказали Apple от Intel

Това е версията на някогашен инженер от процесорния колос

Apple се разочаровала от процесорите Skylake в своите Mac-ове, счита източник от Intel
(снимка: CC0 Public Domain)

Многобройните проблеми с процесорите Skylake евентуално са принудили Apple да стартира развой на преход към нова хардуерна платформа – лична ARM разработка, счита някогашен инженер на Intel.

По-рано тази седмица Apple удостовери това, което се носеше като слух от няколко години насам. Компанията в действителност реши да изостави процесорите на Intel в своите Mac компютри и да ги размени със лични решения, основани на ARM архитектура.

Като се има поради, че първият сходен компютър ще излезе на пазара тази година, явно Apple е взела това решение от дълго време и е пристъпила към реализацията на проекта си. Може да се допусна жестоко по кое време се е случило това и какво в действителност се е трансформирало в главен катализатор на процеса.
още по тематиката
Бившият инженер на Intel Франсоа Пиньоел счита, че Apple е решила да изостави процесорите на Intel още по време на първите Skylake, т.е. през 2015 година (когато стартира да ги употребява в iMac) съгласно обява на PC Gamer. Причината e била неприятният първокласен надзор на процесорите от Intel.

По това врече на хоризонта не се виждаха процесорите AMD Ryzen и Apple е решила да се насочи към ARM архитектурата. Нещо повече, съгласно някогашния инженер на Intel, обстановката се е влошила от обстоятелството, че Apple е била една от първите, които съществено се сблъскват с казуса.

„ Когато вашият клиент стартира да намира толкоз доста неточности в процесорите, колкото и вие самите, явно тръгвате по неверен път. Apple евентуално мразеше Skylake ”, споделя Пиньоел.

Вярно е, че даже да нямаше проблеми с процесора Skylake, рано или късно Apple въпреки всичко щеше да вземе решение за смяна на платформата, признава източникът. Интересно е, че от този момент Intel продължава всеобщо да употребява същата архитектура Skylake и същия индустриален развой.

Разбира се, всичко това е единствено мнението на един човек, въпреки той да познава доста добре вътрешните проблеми на Intel. И въпреки всичко доводите на Франсоа Пиньоел звучат изцяло разумно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР