Това е възможно с новата актуализация на платформата, разкри тестПотребителите

...
Това е възможно с новата актуализация на платформата, разкри тестПотребителите
Коментари Харесай

„Вратичка” позволява безплатен ъпгрейд до Windows 10

Това е допустимо с новата актуализация на платформата, разкри тест

Потребителите на Windows 7 към момента имат алтернатива за гратис възобновяване до Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft публично приключи поддръжката на операционната система Windows 7 на 14 януари 2020 година Но потребителите на тази версия към момента могат да преминат към Windows 10 гратис, разкри профилираният уебсайт WindowsLatest.

Когато преди няколко години пусна Windows 10, Microsoft даде задоволително дълъг период на потребителите на Windows 7 за безвъзмезден ъпгрейд до новата платформа – някои се възползваха от тази опция, само че мнозина продължиха да употребяват остарялата си операционна система.

Сега, откакто изтече поддръжката на Windows 10, нуждата от възобновяване до Windows 10 стана изключително належаща, заради рисковете за сигурността. Разбира се, всеки може да си закупи Windows 10, само че тематичният уеб запас WindowsLatest разкри, че има малка врата за безвъзмезден ъпгрейд в последната огромна актуализация Windows 10 May 2020 Update, която ще стане налична за необятната публика в края на месеца.

Оказва се, че потребителите на настоящи лицензи за Windows 7 или Windows 8.1 могат да преминат към Windows 10 без да заплащат 120 $. WindowsLatest твърди, че Microsoft знае за малката врата, само че избира да не я затваря, даже с цената на финансови загуби. Това, в последна сметка, ще увеличи статистиката за използваемостта на Windows 10.

Схемата е задоволително елементарна. Потребителят би трябвало да зареди от уеб страницата на Microsoft и пусне помощната стратегия Media Creation Tool, а по-късно да избере опцията за неотложно възобновяване на системата със опазване на файловете. След довеждане докрай на ъпгрейда и свързване на компютъра към интернет цифровият лиценз на Windows 10 ще бъде задействан.

Процедурата с Media Creation Tool обаче не сработва при инсталиране на Windows 10 на чисто. Тоест, би трябвало да се избере опцията за неотложно възобновяване на компютъра, а не тази за основаване на инсталационен притежател за различен компютър. В някои случаи може да се направи чиста апаратура, в случай че се вкара ключ за Windows 7, споделят тестващи.
още по тематиката
По данни на NetMarketShare, пазарният дял на Windows 7 сега е към 25% измежду операционните системи за компютри. В същото време Windows 10 е конфигурирана на 56,08% от РС-тата към края на април.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР