Това е вътрешен проблем и не е наша работа да

...
Това е вътрешен проблем и не е наша работа да
Коментари Харесай

ЕС се опасява за други региони в Европа след Каталуния

Това е вътрешен проблем и не е наша работа да разясняваме, добави той, представен от БНР.

Въпреки това водещи представители на Европейски Съюз показаха още веднъж поддръжка за дейностите на испанския министър-председател Мариано Рахой.

Председателят на еврокомисията Жан-Клод Юнкер изрази опасенията си, че възможното оповестяване на самостоятелност в Каталуня може да повлече след себе си и други райони в Европа.

"Ако допуснем Каталуния да се отдели от Испания, рискуваме да създадем казус, а това не ми харесва. Не желая след 15 години Европейският съюз да се състои от стотина страни ", съобщи той.

Междувременно испанското правораздаване разшири следствието против каталунските сепаратисти поради противозаконната им акция за самостоятелност през октомври.

Съдия е постановил включване в следствието на още шестима политици. Сред тях е и Марта Ровира, която се сочи за идващ районен министър председател след изборите в четвъртък.

Осем от определените депутати сепаратисти, в това число отстраненият каталунски водач Карлес Пучдемон, са или в пандиза или са избягали от испанското правораздаване в Брюксел след опита им да отделят провинцията през октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР