Това е въпрос на живот и смърт, заяви 20-годишната Тунберг

...
Това е въпрос на живот и смърт, заяви 20-годишната Тунберг
Коментари Харесай

Грета Тунберг зове бизнеса за радикална борба с глобалното затопляне

" Това е въпрос на живот и гибел ", съобщи 20-годишната Тунберг на предварителните договаряния за климата на Организация на обединените нации в немския град Бон.

Екоактивистката сподели, че с цел да има позитивен резултат, би трябвало въглищата, нефтът и газът да спрат да се употребяват, защото нездравословните за климата излъчвания на парникови газове към момента държат рекордно високи равнища.

До края на седмицата в Бон ще се състоят междинните договаряния по отношение на идната конференция на Организация на обединените нации за климата, която ще се организира в Дубай в края на ноември.

Преди пет години Тунберг сложи началото на придвижването " Петъци за бъдеще " с учебната си стачка във връзка климатичните промени, напомня Българска телеграфна агенция. То доби известност в доста страни по света. 

Тунберг съобщи, че идващите месеци и години ще бъдат решаващи за бъдещето на човечеството. Ако няма смяна в политиката за климата, това ще бъде " смъртна присъда за безчет хора ", съобщи тя, и добави, че човешкият живот е към този момент изложен на голям риск в доста райони на света, намиращи се на " фронтовата линия на климатичната рецесия. "  

Научно потвърдено е какъв брой сериозна е рецесията с климата, а способите, посредством които се случва това, са известни, сподели Тунберг. Според нея няма политически представители, които желаят да трансформират климатичната обстановка. 

Учени предизвестяват за идната климатична злополука от десетилетия, сподели тя. " Но предизвестията им бяха заглушени - от зеленото измиване (екологични тактики, които не са изключително щадящи за околната среда - бел.ред.) до лъжите на властимащите. " Последните съгласно Тунберг търсели единствено мързеливи решения и малки врати, с цел да продължат " нормалния си бизнес ", отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР