Това е важно събитие, защото ние трябва да обясняваме на

...
Това е важно събитие, защото ние трябва да обясняваме на
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Влизането в еврозоната ще бъде импулс за икономиката ни

Това е значимо събитие, тъй като ние би трябвало да обясняваме на жителите в тази несигурна световна среда по какъв начин България може по-ефективно да се усъвършенства. Ефективите от присъединението към еврозоната на България са повече от рисковете. Влизането в нея ще бъде явен сигнал, че страната ни желае да бъде ефикасен участник в европейските процеси и желае да гради своето бъдеще и своята страна. 

Това заяви заместник министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на проведената от Dir.bg, КРИБ и Агенция за поощряване на МСП .

Готовността на страната ни да се причисли към валутния съюз показват в откриващия панел още вицепрезидентът Илияна Йотова, шефът на Българска народна банка Димитър Радев и министърът на финансите Росица Велкова-Желева. Модератор е Илия Лингорски, член на Управителния съвет на Българска народна банка.

По думите на Пеканов с влизането в еврозоната ще се увеличи и кредитният рейтинг на България, а това ще поддържа лихвените проценти по-ниски.

" Това ще бъде и бонус за предприятията, както и за туризма. Ще бъде един напън за промени в страната, което е вярно и положително. Тоест всичко това ще бъде подтик за стопанската система ни. Освен за бизнеса обаче влизането в еврозоната ще има резултат и за конвергенцията на приходите. 

Вицепремиерът означи, че като всеки огромен развой и тук има опасности, само че те могат да бъдат минимизирани.

" През последните 2 години се намираме в среда на непрекъснато идващи рецесии. Но еврозоната съумя да реагира съответно ", безапелационен бе Атанас Пеканов. 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР