Това е в отговор на американските санкции за производство на

...
Това е в отговор на американските санкции за производство на
Коментари Харесай

Huawei засилва партньорството с MediaTek

Това е в отговор на американските наказания за произвеждане на Kirin

MediaTek платформите ще станат част от междинното равнище смарт телефони Huawei
(снимка: Mediatek)

Слуховете, че системи на чип (SoC) от MediaTek могат да се появят в смарт телефоните на Huawei вместо Kirin, се потвърдиха . Това бе оповестено публично от президента на марката Honor Джао Минг.

Honor показа в Китай смарт телефона X10, само че публицистите бяха любопитни да научат от Джао Минг, че и смарт телефоните Huawei ще употребяват SoC MediaTek вместо Kirin, чието произвеждане е затруднено, заради глобите на Съединени американски щати.
още по тематиката
Топ мениджърът акцентира, че MediaTek е дълготраен сътрудник на Honor и нейните платформи са били употребявани в доста артикули на китайската компания. „ В бъдеще ще използваме и 5G SoC от MediaTek, която постоянно е била страховит сътрудник ”, споделя Джао Минг.

Санкциите на Съединени американски щати, които не разрешават производството на едночипови платформи HiSilicon Kirin на всяко съоръжение, употребяващо американска технология, изведоха партньорството сред Honor и MediaTek на ново равнище. Това е единствено началото – защото доста устройства Honor в действителност са клонинги на модели Huawei, SoC MediaTek ще се употребяват без проблеми и в смарт телефоните Huawei.

Платформите на MediaTek към този момент се употребяват в редица евтини модели Honor, като Play 9A, само че в този момент и междинният сегмент ще премине към MediaTek SoC, защото 5G се поддържа единствено от върховите SoC на производителя – Dimensity 1000L, 1000, 1000 Plus и Dimensity 820. A това е напълно друго равнище на съдействие и размери на доставка.

Според предварителните планове, пуснатите в произвеждане SoC Kirin ще са задоволителни до края на годината. Първите смарт телефони Honor и Huawei от приблизително равнище (или даже малко по-високо) със SoC MediaTek могат да се чакат през есента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР