Това е увеличение на гражданския и военния бюджет на НАТО

...
Това е увеличение на гражданския и военния бюджет на НАТО
Коментари Харесай

НАТО увеличава военния си бюджет на близо 2 милиарда евро

Това е нарастване на гражданския и военния бюджет на НАТО с една четвърт

НАТО дефинира боен бюджет за 2023 година от близо 2 милиарда евро, което е с 25% повече от тази година. Това оповестиха в сряда от пресслужбата на Алианса, предава ТАСС, представена от БГНЕС.

" Съюзниците се споразумяха за гражданския и военниябюджет на НАТО за 2023 година на съвещание на Северноатлантическия съвет в сряда. Гражданският бюджет е избран на 370,8 милиона евро, а военният бюджет на 1,96 милиарда евро, което е растеж от 27,8% и 25,8% повече в сравнение с през 2022 година “, се споделя в изказване на Алианса.

В него се изяснява, че " бюджетът за жителите обезпечава разноски за личен състав, оперативни и програмни разноски за щаба на НАТО и неговия интернационален щаб “. " Военният бюджет покрива оперативните разноски на щаба на командната конструкция на НАТО, задачите и интервенциите по целия свят ". Третият главен детайл от цялостното финансиране на НАТО е Програмата за вложения в сигурността (NSIP), която покрива огромни вложения в създаване и командване и надзор. Таванът на NSIP за 2023 година е 1 милиард евро, което е с 26,6% повече спрямо 2022 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР