Това е успех за правителството, на най-важното сега е Шенген.

...
Това е успех за правителството, на най-важното сега е Шенген.
Коментари Харесай

Пеевски: Влизането в Шенген е най-важно за българите

Това е триумф за държавното управление, на най-важното в този момент е Шенген. След отпадането на това не виждаме никакви учредения да не се случат нещата за Шенген, тъй като това е значимото за българите.

Това съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи във връзка решението на Еврокомисията за събаряне мониторинга над България и Румъния.

Надявам се към този момент да си осъществим нещата по границите и да понижим мигрантския напън, напълно скоро да имаме положителната вест, че сме в Шенген. Надяваме се до декември това да се случи, разяснява Пеевски.

Той не е оптимист, че това може да се случи през октомври. За мен не, по отношение на нашите наблюдения, тъй като работим и с господин Кючюк по тематиката доста интензивно. Но декември се надяваме да се случи, към този момент зависи и от всички дейности на държавното управление. Основното е мигрантският напън да се овладее, което зависи доста от Министерство на вътрешните работи. И те би трябвало да си свършат работата, добави Пеевски. Той подсети, че в Австрия казусът е че мигрантите споделят, че идват от България. И когато нямат учредения, това би трябвало да се случи, добави той за Шенген.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР