Това е удар по историята и по кабинета . Така

...
Това е удар по историята и по кабинета . Така
Коментари Харесай

Проф. Минеков за събарянето на тютюневия склад в Пловдив: Това е удар по историята и по кабинета

Това е удар по историята и по кабинета. Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разяснява събарянето на тютюневия склъд в Пловдив, пише БТА.

По-рано през днешния ден стартира събарянето на още един склад в Пловдив, а Минеков отпътува по неотложност към града.

Според служебния министър дейностите по събарянето са почнали, тъй като сега текат процедури по предоставяне на статут на монумент на културата на здания от така наречен Тютюнев град.

С министър Минеков на място дойдоха шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) Петър Петров. Той заяви, че процедурата е почнала предишния октомври.

" За 12 здания на тази територия, множеството тютюневи хранилища, имаме заключителна оценка и те ще бъдат прегледани на профилиран експертен съвет в Министерството на културата за предоставяне на статут ", изясни Петров.

По думите му преди две седмици са уведомили кмета на Пловдив, който би трябвало да уведоми притежателите на постройките. Днес на съвета в МК е даден статут на здания на ул. " Христо Ботев " 51 и 53. През 2017 година е имало подготвени фишове, които е трябвало да се прегледат, само че това не е направено и процедурата е била спряна, изясни още Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР