Това е третият индивидуален европейски полуфинал в рамките на година

...
Това е третият индивидуален европейски полуфинал в рамките на година
Коментари Харесай

Петър Мицин на европейски полуфинал с шесто време

Това е третият самостоятелен европейски полуфинал в границите на година за родения на 19 август 2005 година велинградчанин. Той ще започва в трети кулоар на първата полуфинална серия, планувана за 18:02 часа българско време. 

Трима юноши слязоха под 2 минути в пресявките на 200 м бътерфлай. Най-бърз бе с година по-големия от Мицин поляк Крищоф Милиенски, плувал за 1:56,96 мин.

Имаше минимална опция нашият да започва и на 200 м св. жанр в откриващия ден на шампионата, само че дисциплината съответства с бътерфлая и треньорът Вакареев реши, че възпитаникът му има по-големи шансове точно на делфина.

За Пепи се заприказва по-сериозно след представянето му на европейското състезание за юноши в Рим през предходната година. С щафетата ни 4 по 100 м св. жанр той записа край и четвърто място, а квартетът усъвършенства на два пъти националния връх при мъжете и старшата.

На 200 м св. жанр състезателят на Вихрен влезе в десетката на Стария континент. През ноември в Бургас едвам 16-годишен Мицин стана държавен първенец при мъжете на дребен басейн на 200 м бътерфлай и на 400 м св. жанр. Роден във Велинград, само че трениращ неотдавна в Сандански, той има щастието да има закваската на две огромни плувни школи и наставничеството на водещи и всеотдайни треньорски фигури – към този момент починалата Йорданка Пенина и сегашният му ментор Николай Вакареев.

Висок 183 см, извънредно еластичен и добре комплициран за плувния спорт, той има атлетичност и качества, унаследени от кръстоската сред биатлона, квалифициран от татко му Петър Мицин-старши, и леката атлетика, на която се е посветила майка му Таня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР