Това е третата присъда, която лежащият в затвора 71-годишен Хан

...
Това е третата присъда, която лежащият в затвора 71-годишен Хан
Коментари Харесай

Заради незаконен брак: Осъдиха бившия премиер на Пакистан и жена му на 7 години затвор и глоба

Това е третата присъда, която лежащият в пандиза 71-годишен Хан получава тази седмица
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и брачната половинка му Бушра бяха наказани на седем години затвор и възнаграждение на санкция от съд, който се произнесе, че подписаният им през 2018 година брак нарушава закона, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на партията на Хан " Движение за правдивост " ( " Пакистан Техрик и инсаф " ).

Наложената на двамата санкция е 500 000 рупии (1800 долара), оповестява пакинстанският новинарски канал АРЯ, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е третата присъда, която лежащият в пандиза 71-годишен Хан получава тази седмица, в навечерието на общонационалните избори в Пакистан на 8 февруари, в които му е неразрешено да взе участие.

Във вторник някогашният министър председател получи присъда от 10 години за издаване на държавни секрети, а в сряда пакистански антикорупционен съд осъди него и брачната половинка му на 14 години затвор за задържане и продажба на държавни дарове, които той е получил в качеството си на министър-председател.

Бушра беше упрекната в това, че се е омъжила за Хан, преди да изтече наложителният съгласно исляма интервал на изчакване, наименуван " иддат ", до окончателното привършване на развода ѝ.

Семейство Хан е сключило брачния си контракт, наименуван " никях ", през януари 2018 година на загадка гала, седем месеца преди обаятелният Хан, суперзвезда на крикета в родината си, да встъпи за първи път в служба като министър председател, показва Ройтерс.

Имаше спор дали те са сключили брак, преди да изтече интервалът на изчакване след развода на Бушра. След като в началото отхвърли двамата да са се оженили през януари, партията на Хан удостовери това седмици по-късно. Имран и Бушра отхвърлиха да са нарушавали разпоредбите.

Хан лежи в пандиза " Адиала " в гарнизонния град Равалпинди, до момента в който брачната половинка му получи позволение да излежи своите присъди в фамилното имение, ситуирано на рид в пакистанската столица Исламабад. Ройтерс показва, че за момента не е ясно дали присъдите на Хан ще се извършват по едно и също време или поредно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР