Това е така наречената падаща звезда с по-големи размери. Тя

...
Това е така наречената падаща звезда с по-големи размери. Тя
Коментари Харесай

Любомир Илиев, БАН: Падналият метеорит е падаща звезда с по-големи размери



" Това е по този начин наречената падаща звезда с по-големи размери. Тя провокира светлинни и звукови резултати. Възможно е материалът от падащото тяло да доближи земята ", разяснява пред Българска национална телевизия Любомир Илиев от Института по астрономия на Българска академия на науките по отношение на падналия през вчерашния ден в страната астероид.

По думите му това събитие се назовава болид.


" Няма данни за опустошения или повреди по здания. Такива огромни болиди не са чак толкоз редки феномени, могат да се следят даже и денем. Движат се със скорост до 70 000 километра в час, доближават доста високи температури и се унищожават ", добави Любомир Илиев.

Той разясни, че взривната вълна, която се е усетила се е случила на повече от 20 километра във височина.

" Става дума за рухване на огромно небесно тяло. Причините могат да бъдат естествени, може да бъде и независимо тяло. Материалът, който пада, е разпилян като прахуляк и като частици от към този момент изгорелия материал в земнта атмосфера. Такива огромни феномени могат да провокират рухване на действителен материал от небето, може да се чака да има открити следи и парчета от това падащо тяло ", сподели още Любомир Илиев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР