Това e станало преди 10 дни в общинската болница в

...
Това e станало преди 10 дни в общинската болница в
Коментари Харесай

В болницата в Павликени забравиха възрастна жена 6 часа затворена в скенер

Това e станало преди 10 дни в общинската болница в Павликени. Заради небрежността на служителката дамата е била оповестена за търсене от полицията, а околните ѝ я търсили часове наред. На инспекция в лечебното заведение през днешния ден влезе РЗИ.

Павликени

70-годишната пациентка била призната в болничното заведение с белодробно заболяване. Заради подозрения за затруднение е назначен скенер. Изследването почнало по обяд. Няколко часа по-късно чиновниците в отделението, в което дамата била настанена, разкрили, че тя не се е върнала в стаята си след скенера.
доктор Ренета Кръстева - шеф на МБАЛ-Павликени: Изпращат санитарката, водача на болничното заведение, само че нея я няма. Дежурната сестра в отделението е звъняла на мобилния телефон на дамата, на околните е звъннала. В 18 часа взехме решение да се сезираме полицията да ни оказват помощ.
Шест часа след началото на проучването при рентгена влиза старшия рентгенов лаборант.
ст. рентг. лаборант Галя Михайлова: Скенерът беше изключен и аз просто не можех да предположа, че тук има човек. Светнах лампата, бекето беше по-високо вдигнато и като влязох към този момент чух стоновете на дамата за помощ и аз също доста се изплаших. Хванах я за ръката, извиках санитарки.
Рентгеновата лаборантка Камелия Кръстева, която не запомнила пациентката е в продължетелен болничен след случилото. Потърсихме я по телефона за коментар, само че не успяхме се свържем с нея.

След осъществената вътрешна инспекция в болничното заведение служителката ще бъде осъдена с предизвестие и санкционирана с 50 лв..
доктор Ренета Кръстева - шеф на МБАЛ-Павликени: Нашата вътрешна инспекция сподели и тя си призна, че е не запомнила пациентката. Според съществуващите законови разпореждания, няколко стадия, които би трябвало да има като нарушение. Направих първо парична глоба, това дмс, което се дава. Първото нещо, което кодексът разрешава е забележка.
В момента дамата е настанена за лекуване в болница в София. Очакват се и резултатите от инспекцията на РЗИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР