Това е срам за България- така Мика Зайкова от „Има

...
Това е срам за България- така Мика Зайкова от „Има
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Санкциите на САЩ са срам за България

Това е позор за България- по този начин Мика Зайкова от „ ИТН “ разяснява абсурда със глобите по закона „ Магнитски “ за български предприемачи.

„ Това са предприемачите, които са се опитвали да получат по нерегламентиран метод поръчки и да развият своя бизнес. Интересно е кой стои насреща, кой е взел големите пари, с цел да могат тези хора да работят. И двете страни са отговорни, само че да припомня на господин Пеевски, че решенията по закона „ Магнитски “ не подлежат на правосъден надзор, тъй че неговите юристи просто няма какво да вършат в Съединени американски щати. Това е приключен факт, тъй като преди да вземат решение, минава през доста инстанции “, означи Мика Зайкова в предаването „ Лице в лице “.

Според нея, някакво решение, което да смъкна този позор от България, е невероятно към днешна дата.

„ Основната причина България да бъде бедна е тъй като не идват вложения или идват доста малко “, сподели тя. Това съгласно нея се случва, тъй като няма промени, няма господство на закона. „ Тези, които желаят да вложат пари тука, желаят да са спокойни и в случай че инцидентно възникне проблем, да има правосъдна система, на която да отидат да се оплачат и казусът да бъде решен “, изясни Мика Зайкова.

„ Не че в другите страни няма корупция. Ако погледнем една Ирландия е с равнището на България, когато влиза в Европейски Съюз. На всякъде се краде, на всички места има такива неща, само че големите пари, които изсипа Европейски Съюз от предприсъединителните фондове от 2014 година и да в този момент тези пари не се оползотвориха дейно. Просто се ограбиха, а частта, която беше вложена, беше вложена неефективно и резултатите са на разположение “, уточни Мика Зайкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР