Това е спирка #47 Тунела Север, навярно най-интензивно посещаваната в

...
Това е спирка #47 Тунела Север, навярно най-интензивно посещаваната в
Коментари Харесай

Красиво! Първата спирка с частно озеленяване в Пловдив е факт СНИМКИ

Това е спирка #47 Тунела Север, вероятно най-интензивно посещаваната в Пловдив. Същата, за чийто спиркозаслон, бях дал думата си доскоро повече от месец, че ще бъде изместен, интегриран в подтекста на заобикалящата го среда и архитектура и озеленен с растения, чийто тип ще бъде напълно съгласуван с всички климатични особености, тъй че да бъдат лесни за поддържане и развиване, само че и да придават уют и въодушевление на жителите, които употребяват превоза в Община Пловдив и живеят в близост.

Това написа Петър Денчев, шеф на хотела зад спирката в Пловдив. Ето какво е направено от него и екипа му:

Изградихме нова подпорна стена, която облепихме с изпъкнал тип украсителен камък, поставихме гранитна “шапка ” и обособихме П-образна кашпа с обща площ от 15.5 кв.м.

Положихме 1 кубик обогатена почва.

Засадихме: 3 бр. Кипарис Тотем, 2 бр. Кълбовидна Туя, 10 бр. Фестука, 1 бр. Индийски Люляк, 1 бр. Асер, 2 бр. Лимонов Кипарис, 2 бр. украсителен смърч Коника, 4 бр. Туя Даника, 2 бр. Спирея Антони Ватерер, 25 бр. Чемшир, 22 бр. Карекс (различни по вид), 24 бр. Америа (различни по вид) - общо 98 растения

Изградихме система за капково напояване, която да минимизира човешката интервенция в грижата за растенията.

Положихме мулч, който да понижи вероятността за поява на бурени и даде приключен тип на този зелен ъгъл.

Всички процеси по изместването, построяването и декорирането бяха напълно за сметка на вложителя.

Старата локация, на която бе спиркозаслонът - пространство с обща повърхност от 145 кв.м., по Закон за устройство на територията е със статут на зелена повърхност от 2000 година насам (вярвам, че никой от вас в никакъв случай не го е виждал като зеленина, тъй като настилката е била постоянно тротоарни плочи)

До дни ще входираме ландшафтен план за озеленяване на това пространство за наша сметка в интерес на общината както и възстановяване/изграждане на нова тротоарна настилка (където е обособено да има такава), което ще бъде осъществено след преустановяване на реставрацията и строително монтажните действия на къщата близнак на Степан Месробович (1846 г.), която напомням е монумент на културата от национално значение.

Отговорността да държиш на думата си е приоритет на хората, които могат, знаят по какъв начин и вършат нещата с грижа освен за себе си, а и за близките, продължава Денчев.

Бих желал да се обърна към хората от нашия град, които в всекидневието си виждат единствено минусите на обичания Пловдив, с молба да виждат и красивите, стойностни неща, да ги демонстрират и по този метод да бъдат изобретателен катализатор за всеки един, тъй като позитивния образец е значимият образец, той демонстрира по какъв начин все пак и макар всеки, в случай че искаш и знаеш по какъв начин - можеш!

Ние ще продължаваме да вършим неща въпреки и в частния/инвестиционния бранш, с извънредно огромна грижа и внимание за града и жителите му, тъй като сме пловдивчани, тъй като ПЛОВДИВ е ИСТОРИЯ, ГОРДОСТ и ОБИЧ!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР