Това е сочен, мекичък и много красив сладкиш , който

...
Това е сочен, мекичък и много красив сладкиш , който
Коментари Харесай

ТОРТА 7 ЛЪЖИЦИ: Копринен сладкиш с вкус на ванилия и шоколад! Мери се с лъжица:

Това е апетитен, мекичък и доста хубав сладкиш, който се подготвя доста бързо и без потребление на миксер. От много време го подготвям, тъй че пробвайте и вие. Тортата има усет на млечна ванилия с малко шоколад, по тази причина е и желана у дома. Сладкишът е наименуван „ 7 лъжици “, тъй като такова е количеството на главните артикули, употребявани за блата. Ето какво ви би трябвало, с цел да си извършите вкъщи Торта 7 лъжици: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Торта 7 лъжици

Продукти: 

2 яйца

7 с. л. захар

малко ванилия

7 с. л. олио

7 с. л. прясно мляко

5 с. л. меко бяло брашно

2 с. л. неподсладено какао

8 г бакпулвер

Ще ви е нужна форма с диаметър 26 см.

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се счупват 2 яйца с естествен размер. Разбийте ги малко с тел, след което прибавете 7 огромни лъжици захар. Добавете малко ванилия и разбъркайте съставките, до момента в който се смесят.

 разрушени яйца

След това прибавете 7 супени лъжици масло, разбъркайте още веднъж, до момента в който маслото се смеси с останалите съставки. Добавете млякото, 7 лъжици, след което още веднъж разбъркайте добре, преди да започнете да добавяте брашното, което е 5 лъжици.

 примес за кекс

Докато добавяте брашното, разбърквайте съставките последователно, с цел да не се образуват бучки. Добавете 2 огромни лъжици неподсладено какао, смесете до еднородна примес и прехвърлете цялата примес във форма с диаметър 26 см.

 какаово тесто

Леко чукнете формата по дъното, с цел да се освободят въздушните мехурчета, насъбрани на дъното. Сладкишът се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 15 минути.

ЗА ВТОРИЯ СЛОЙ ЩЕ СА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НЕОБХОДИМИ (втори блат):

500 г кисело мляко

70 г изсъхнало мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

 В дълбока купа сложете 500 г гъсто кисело мляко (може и ароматно, да вземем за пример с усет на ванилия), след което прибавете 70 г изсъхнало мляко.

Съставките се разбъркват с лъжица, след което изпечената кора се намазва с готовия крем. Кремът би трябвало добре да се заглади на повърхността, след което го сложете във фурната на същата температура за още 15 минути, до момента в който приготвите третия блат на тортата.

 какаов блат с крем
ПРОДУКТИ ЗА ТРЕТИЯ СЛОЙ:

500 мл прясно мляко

1 супена лъжица нишесте

карамел по избор

ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете 500 мл мляко в тенджера и налейте 1 чаша подготвен карамел по избор. Разбъркайте малко с лъжица и сложете на котлона да заври, като разбърквате понякога.

Към сместа прибавете 1 чаена лъжичка нишесте за по-лесно втвърдяване. Когато сте приготвили третия пласт, изсипете го върху тортата и я приберете в хладилника да стегне крема за към 2 часа.

 торта с карамелен крем

Готовата торта се изважда от хладилника и се украсява по избор – с разтопен шоколад, карамел, ядки, сметана и прочие

 сладкиш с карамелен крем

 сладкиш 7 лъжици

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР