Това е снимка на държавността, премазана от престъпността и корупцията,

...
Това е снимка на държавността, премазана от престъпността и корупцията,
Коментари Харесай

Писателката Мария Лалева за смъртта на полицаите в Бургас: От десетте лева на някое гише през стоте лева за катаджията

" Това е фотография на държавността, премазана от престъпността и корупцията, от възприятието за безотговорност на крадците и нарушителите на всички равнища на българските институции - от десетте лв. на някое гише през стоте лв. за катаджията до милионите от автомагистралите, откраднати в сакове и до милиардите от разградения двор Капитан Андреево. "

Това написа Мария Лалева, създател на " Любов в скалите " и други книги, докоснали със силата на думите си доста хора, видя burgas24.bg.

Писателката изрази мощните си страсти, предизвикана от случая, поради който в Бургас бе разгласен ден на печал. Двама служители на реда починаха след тежка злополука и гонене на рейс с мигранти. 

" Това е фотография на тези, които всички знаят - тайните недосегаеми. Тези, които вършат партии и редят листи, редят държавни управления, вземат решение каузи в съда. Онези, които имат в действителност живота ни. Живот, който от време на време свършва по този начин, както на фотографията. Зловещо и безсмислено.

Да почиват в мир момчетата. Има и такива като тях в нашата полиция, в нашите институции, сред всички нас. Има и популярност Богу, че още са тук - в България. Съболезнования на фамилиите им! Да се замислим. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР