Това е снимка, която ще остане в историята: политик ислямист

...
Това е снимка, която ще остане в историята: политик ислямист
Коментари Харесай

Арабин ислямист помага за сформирането на новото правителство на Израел

Това е фотография, която ще остане в историята: политик ислямист от арабското малцинство на Израел се усмихва, застанал до крайнодесен еврейски водач и съдружниците му, минути откакто поддържа кандидатурата му за министър председател и му подсигурява ръководещо болшинство.

Общата идея против премиера Бенямин Нетаняху изведе Мансур Абас на напред във времето на политическата сцена. Неговата малобройна ислямистка секта подсигурява болшинство в Народното събрание на еврейските партии, които се надяват да смъкват най-дълго управлявалия израелски министър председател.

" Обединената арабска листа " ще бъде първата партия на израелските араби (те са към 21 % от популацията на Израел и са палестинци по генезис и израелци по гражданство), която, както се чака, ще стане част от новото израелско държавно управление, към момента неодобрено от Народното събрание.

Абас, който е на 47 години, загърби разликите си с кандидат-премиера Нафтали Бенет, някогашен началник на авторитетна организация на еврейските заселници и покровител на концепцията за анексиране на по-голямата част от окупирания Западен бряг - територия, която палестинците желаят, с цел да основат на нея своя страна.

Абас, ортодонт по специалност, споделя, че се надява да усъвършенства изискванията за жителите от арабски генезис, които се оплакват, че са дискриминирани и подценявани от държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР