Това е сигурно убежище. Предпазва от инфлация. Диверсифицира вашето портфолио.

...
Това е сигурно убежище. Предпазва от инфлация. Диверсифицира вашето портфолио.
Коментари Харесай

4 причини да купувате злато през 2024 г.

Това е несъмнено леговище. Предпазва от инфлация. Диверсифицира вашето портфолио. Той стабилизира вашите притежания по време на международни разтърсвания.

Това са някои постоянно срещани аргументи, постоянно представени от тези, които влагат в злато – и ние виждаме доста от тези условия през днешния ден. Например Федералният запас постави обилни старания за ограничение на инфлацията, само че лихвите остават високи и може да продължат да влачат стопанската система през 2024 година

И до момента в който S&P 500 е спечелил към 8,5% до момента през 2023 година, тази цифра към момента пада под междинната възвръщаемост от 13,7% за последното десетилетие. Добавянето на парче злато към вашето портфолио може да ви помогне да го диверсифицирате, с цел да изгладите евентуалните загуби през идната година. По-долу ще разбием някои аргументи да обмислите покупка на злато през 2024 година

Започнете да проучвате най-хубавите си варианти за вложение в злато тук в този момент.

4 аргументи да купите злато през 2024 година

Ето пет безапелационни аргументи, заради които може да желаете да купите злато през идната година.

Хеджиране против инфлацията

Златото от дълго време се преглежда като хеджиране против инфлацията. Когато инфлацията скочи през 70-те години на предишния век, десетилетието стартира с начален междинен ритъм на инфлация от 5,84% и скочи до 13,58% до 1980 година Въпреки това златото се показа извънредно добре през този интервал, изкачвайки се от $35 за унция до $850 за унция, съгласно Nasdaq данни.

По-настоящем темпът на инфлация през 2023 година се движи сред 3,00% и 6,40%, съгласно показателя на потребителските цени. В същото време MacroTrends оповестява, че цената на златото се е повишила с 9,21%. Докато минали резултати не подсигуряват бъдещи резултати, вложението в злато може да има смисъл като отбрана против отслабващ $.

Научете повече по какъв начин златото може да ви помогне с инфлацията тук в този момент.

Данък изгоди

В някои случаи инвестицията в злато предлага данъчни облекчения, които не са налични при други вложения. Например, можете да закупите златна самостоятелна пенсионна сметка (IRA), която ви разрешава да увеличите своето пенсионно гнездо без налози или на база отсрочени налози. Обмислете следните три варианти за IRA за злато:

Като цяло има три вида IRA за злато:

Традиционните IRA за злато ви разрешават да увеличите фонда си с долари преди облагане с налози и да плащате налози, когато започнете да приемате пенсионни разпределения. Roth gold IRA порастват без налози и вие финансирате сметката си с долари след облагане с налози. Поради това вие не плащате налози, когато вършиме отговарящи на изискванията тегления при пенсиониране. Златните IRA на SEP са предопределени за притежатели на дребен бизнес и независимо заети лица. Подобно на обичайна златна IRA, вие захранвате сметката си с долари преди облагане с налози и можете също да добавяте пари към златните IRA сметки на вашия чиновник.

Разнообразяване на портфолиото на фона на вероятен неустойчив пазар

Друга причина доста вложители да купуват златото е поради своя капацитет за диверсификация. Твърди се, че златото има противоположна връзка с фондовия пазар. Например данните на GoldSilver оповестяват, че цените на златото са се нараснали по време на шест от осемте най-големи срутва на фондовия пазар през последните четири десетилетия. По време на финансовата рецесия от октомври 2007 година до март 2009 година S&P 500 загуби 56,8% от цената си, само че златото се показа добре, като цените се покачиха с 25,5% през същия интервал.

Ако очаквате разтърсвания в акциите пазар през 2024 година, помислете за вложение в злато, с цел да диверсифицирате портфолиото си и да помогнете за стабилизирането на всевъзможни фрапантни спадове на финансовите пазари.

За да създадете повече ликвидност

Ако сте вложили доста в недвижими парцели, пенсионни сметки и други активи, които не могат да бъдат бързо продадени или обменени за пари, вложението в злато може да бъде добър вид. Като цяло златото се смята за ликвидна инвестиция, което значи, че е релативно елементарно да се купува и продава. Преди да продадете златото си на бижутер или почитан търговец на злато, доста специалисти предлагат то да бъде професионално оценено от член на асоциация на оценители, като Асоциацията на оценителите на Америка или Националната асоциация на оценителите на бижута.

Изводът

Ако решите да инвестирате в злато, има няколко метода, по които можете да го извършите, според от вашите финансови цели. Физическите златни кюлчета и монети ви дават веществен актив, който можете да докоснете и да държите във ваше владеене. Въпреки това, в случай че търсите по-ликвидна алтернатива, златен борсово търгуван фонд (ETF) може елементарно да бъде закупен и продаден посредством брокерска сметка. И най-после, златната IRA ви разрешава да добавите злато към пенсионния си портфейл за данъчните преимущества на IRA, дружно със стабилността на златото.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР