Това е счупена държава, мъчно ми е, заяви лидерът на

...
Това е счупена държава, мъчно ми е, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов: Това е счупена държава, мъчно ми е

" Това е счупена страна, мъчително ми е ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костинброд.

" Фискалният запас го няма, парите от сметката за автомагистрала " Хемус " ги няма, за две години всичко е изхарчено ", уточни той.

" Днес теглят още 200 млн. лева дълг с 3% рента за 3 години, добави той и напомни: " От оня ден емисията - един милиарда лева са лихвите, по кое време ще ги изработим, с цел да ги върнем? Това е доста трагично. Въпросът за мен е кой ги " конфигурира " и за какво, за какво България трябваше да бъде разрушена ", попита риторично Борисов.

" С съвсем 5 милиарда лв. се е нараснал държавния дълг и то с рента над 4. 5 %. Ако Горанов беше министър, щях да го уволня същия ден. Не е отговорно служебното държавно управление, нито министър Росица Велкова. Виновен за клопката е Асен Василев, който щракна на президента Радев ", акцентира водачът на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция.

Борисов съобщи, че по време на неговото ръководство банките са плащали, с цел да съхраняват парите като се изключи коронавирус рецесията, когато е било теглено.

Той изрази удовлетворение, че на 1 октомври президентът Румен Радев ще открие интерконектора с Гърция, чието създаване и финансиране стартира при ръководството на ГЕРБ.

" Радостно ми е, че Радев на 1 октомври ще открие интерконектора и Киро отново ще стане за смях. Не имах вяра, че ще го кажа, но го споделям ", сподели Бойко Борисов. По-рано през днешния ден стана ясно, че на 1 октомври, президентът Румен Радев ще бъде хазаин на церемонията във връзка формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България в Зала 3 на НДК.

" България е минавала през войни, плащали сме репарации, страната ни ще надживее Киро и Асен, и нас ", уверен е ръководителят на ГЕРБ. " За да спасим страната, би трябвало да ги бием, с цел да отрезнеят и те, безапелационен е Борисов. " 2 години безпорядък, застой и пустота ", заключи той и съобщи, че ще се пенсионира, когато види автомагистрала " Хемус " довършена и подготвена.



 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР