Това е само малко допълнително квадратче за попълване на пола,

...
Това е само малко допълнително квадратче за попълване на пола,
Коментари Харесай

Опция Х: САЩ вече издават полово неутрални паспорти

Това е единствено малко в допълнение квадратче за попълване на пола, само че голяма крачка за Д. Охеда - полово безпристрастен човек, който се трансформира в един от първите американци, кандидатствали за безпристрастен по пол паспорт, с ъобщава " Франс прес ".

34-годишният деятел признава, че даже фамилията му към момента не схваща постъпката му. Така че най-малко имам държавното управление да каже кой съм аз като човек, обобщава родената като жена Охеда, която се дефинира като транс човек.

Опцията за приемане на паспорт с обозначение на пола " X ", която беше предоставена от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, беше приветствана от близо 1,2 милиона американци, чиято полова еднаквост попада отвън категориите " мъж или жена ".
 Нюйоркчани избират
Нюйоркчани избират " Х " алтернатива за безпристрастен пол на удостоверения за раждане

Три щата и Вашингтон позволяват шофьорска брошура с безпристрастен пол

Републиканските депутати в страната към този момент одобриха законодателство, което съгласно критиците лимитира правата на ЛГБТИ общността и може да изостри напрежението сред обособените лагери в надълбоко разединената по този въпрос нация.

При отбелязване на " Х " в паспорта си полово неутралните хора не би трябвало да потвърждават с медицински документи положението си.

През октомври Държавният департамент с обозначението " X " за пол след дълга правосъдна борба, водена от лице от Колорадо, което е интерсексуално.

Едва на 31 март - Международният ден на транссексуалната видимост, Държавният департамент разгласи, че уголемява това право за всички американци.

Издаването на полово безпристрастен паспорт в Съединени американски щати обаче не е първото в света.

Австралия стартира да издава паспорти с алтернатива Х през 2011 година, а Нова Зеландия, Канада, Германия, Аржентина, Пакистан и Непал последваха образеца.
 Съединени американски щати издадоха първия си паспорт с отметка за трети пол
Съединени американски щати издадоха първия си паспорт с отметка за трети пол

Насърчават свободата, достолепието и равенството на всички хора - в това число на ЛГБТКИ+ лицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР