Това е с 56% повече в сравнение с предходната година. Цуй

...
Това е с 56% повече в сравнение с предходната година.
Цуй
Коментари Харесай

Китай изпревари САЩ, Германия и Япония с продадените 4,76 автомобила през изминалата година

Това е с 56% повече спрямо миналата година.
Цуй Доншу, общоприет секретар на Китайската асоциация за леки коли, разгласява през днешния ден изказване по отношение на износа на коли от Китай за останалия свят.

Митническите данни демонстрират, че износът на коли от Китай от януари до ноември 2023 година възлиза на 4,76 млн. единици, като темпът на напредък на износа е 56%. Той добави, че при спокойна световна конюнктура износът на коли от Китай би надхвърлил 5,2 млн. единици за цялата година. Но даже и при резултат от 4,76 млн. единици, Китай показва доста висок ритъм на напредък.

Цуй Доншу посочи, че дълго време колите са били считани за знак на индустриалната мощност на дадена страна. Световните индустриални сили – Съединени американски щати, Япония и Германия – са мощни страни в областта на автомобилната промишленост. Но през днешния ден Китай към този момент се е трансформирал в най-големия експортьор на коли в света, като бъдещият му капацитет е още по-голям, съгласно Китайската асоциация за леки коли. Износът на китайски марки навлезе в нова фаза с развиването на новата сила и възходящата известност на колите с нови енергийни източници.

След внезапния световен стопански спад през 2013-2016 година износът на коли от Китай последователно се стабилизира и се усъвършенства за интервала от 2017 година до 2020 година, като годишният експорт се резервира на равнище от към 1 млн. единици. През 2020 година износът доближи 1,08 млн. единици, през 2021 година доставките се усилиха до 2,187 млн. единици, а през 2022 година доближиха 3,4 млн. автомобила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР