Това е рядък случай сред китайските ръководни кадри, откакто президентът

...
Това е рядък случай сред китайските ръководни кадри, откакто президентът
Коментари Харесай

Разследван висш китайски генерал се е самоубил

Това е необичаен случай измежду китайските управителни фрагменти, откогато президентът Си Цзинпин стартира акцията си за битка с корупцията преди пет години.

Генерал Чжан Ян, член на Централния боен съвет на Китайската национална република, се е обесил в дома си на 23 ноември, откакто против него е почнало следствие за нарушение на дисциплината и законите. Той е бил обвинен, че е получавал подкупи и не е могъл да обясни на проверяващите от кое място се е сдобил със скъпи предмети.

Операцията против корупцията в Китай към този момент докара до наказване за 1,5 милиона фрагменти на Китайската комунистическа партия от 2012 година, съгласно формалните данни, означи Синхуа, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайският Централен боен съвет, управителен от Си Цзинпин, е най-висшият политически орган в Китай, който упражнява надзор над въоръжените сили.

Светло бъдеще, само че и тежки провокации пред Китай >>

Пред делегатите на 19-ия конгрес на Китайската комунистическа партия на 17 октомври президентът Си съобщи, че битката с корупцията е укрепила позициите на ККП, като тази акция към този момент е набрала голяма скорост. Си съобщи, че към корупция вътре в партията не се демонстрира никаква приемливост.

След Мао приживе и Си беше вписан в устава на компартията >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР