Това е роман с такава увереност и контрол, че е

...
Това е роман с такава увереност и контрол, че е
Коментари Харесай

The Gallopers от Джон Рансъм — тръпката от преследването

Това е разказ с такава убеденост и надзор, че е мъчно да се повярва, че е едвам втората книга на създателя. Но Джон Рансъм към този момент има впечатляващ опит, печелейки премията Polari First Book — присъдена за най-хубав дебют на ЛГБТК+ тематики — за романа си от 2022 година The Whale Tattoo.

The Gallopers е къс, изчерпателен разказ, камерно парче, което ни държи крепко в главата на разказвача през по-голямата част от дължината му. Този повествовател е Илай Стоун, 19-годишен мъж, живеещ до считано за прокълнато поле в Норфолк през 1953 година с вуйна си, любопитното име Дрийма, след изгубването на майка му при огромното наводняване в Северно море по-рано през годината.

„ Аз съм нещо друго от това, което наподобявам “, ни споделя Ели в началното си изречение. Това, което е той, е гей мъж, само че без езика, на който да се разпознава, той избира термини като „ по този метод “ или „ звучащ гадно “. Той обаче знае какво желае: „ да бъде държан от мъж. Да го имам на всички места по едно и също време, неговата миризма, пот и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР