Това е решението за омекотяване на удара от кризата“Газпром” спазва

...
Това е решението за омекотяване на удара от кризата“Газпром” спазва
Коментари Харесай

ЕК: Държавите членки да свалят енергийните данъци

Това е решението за омекотяване на удара от рецесията

“Газпром” съблюдава договорите си с Европейски Съюз

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани страните членки да отстранен налозите върху силата в опит да омекотят удара от високите цени.

В тирада пред Европейския парламент по време на диспути за подготовката на Европейския съвет, където въпросът ще се дискутира от водачите на страните членки през днешния ден и на следващия ден, тя съобщи че “Газпром” съблюдава договорите за дълготрайни доставки на синьо гориво с Европейски Съюз. Фон дер Лайен добави, че газовият колос не е дал отговор на по-високото търсене, както в предходните години.

“Някои ограничения могат да бъдат подхванати доста бързо съгласно сегашните правила на Европейски Съюз. Това включва облекчение за бизнеса, изключително дребните и междинни предприятия, посредством държавна помощ, целенасочена поддръжка за потребителите и орязване на енергийните налози и лостове. “Искам да припомня, че приблизително една трета от енергийните цени на едро се дефинират от пазара, една трета зависи от таксите за инфраструктурата, само че още една трета зависи от националните и локални налози, като в някои страни-членки те доближават 50 на 100. Именно тук страните могат да реагират доста бързо и 20 от тях към този момент го правят”, сподели Фон дер Лайен.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР