Това е решение на Кирил Петков, хрумнало му във влака

...
Това е решение на Кирил Петков, хрумнало му във влака
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Гоненето на 70 души от руското посолство е хрумка на Петков във влака за Киев

" Това е решение на Кирил Петков, хрумнало му във влака за Киев, накъде там по гарите. "

Така зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов разяснява през днешния ден пред Нова тв безпредцедентното изпъждане на 70 чиновници на съветското посолство у нас, оповестено късно вечерта през вчерашния ден от премиера в оставка. По думите му при визитата си в Украйна Петков споделил тази си концепция със спитниците си, измежду които бе и депутатът Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

" Избягвам да споделям дали съм срещу или не, тъй като не съм в системата. Но не се прави по този начин внезапно и изпитвам подозрения дали всички 70 души са шпиони ", уточни Йорданов и се стимулира: тъй като цифрата било " хрумнало " на Петков още във влака.

По думите му външната министърка Теодора Генчовска (от квотата на ИТН) е била срещу. Но от министерството поискали писмени нареждания от Министерския съвет.

" Генчовска не смяташе че е вярна стъпка, тъй като си има избрани правила - това не е да си играят деца в квартала и да се разсърдят. То е като танц, има взаимност ", разгласи заместникът на Слави Трифонов.

Орлин Алексиев, Делян Пеевски...

Следващите въпроси на публицистите от утринния блок, към този момент ориентирани към политическата обстановка, обаче подвигнаха децибелите в студиото, като се стигна до обвинявания от страна на Йорданов, който самичък титулова представителите на медиите като " сътрудници ", в операции и внушения.

На въпрос " Очаквате ли третия мандат да пристигна при вас и ще предложите ли специалисти? ", Йорданов в началото отговори " Попитайте президента ". И добави: " Която и да е от партиите, евентуално ще се опита да сформира правит. Ние в случай че се стигне до такава степен, евентуално ще предложим някакво решение, не знам какво ".

След което се разви следния разговор, подразнил заместникът на Трифонов:

- Няма време.

- Напротив, времето идва, когато пристигна.

- Бихте ли предложили Орлин Алексиев за експертно държавно управление?

- Кога сме го предложили, че да ме питате?! Първо бяхме патерица на ГЕРБ, след това се виждаше дългата ръка на Движение за права и свободи, в този момент Орлин Алексиев. отговорът ми е същият. Явно българската журналистическа мисъл не може да надскочи този връх да намерения, че зад една партия не може да няма някой. Изберете си: Йордан Цонев, Летифов, Карадайъ (депутати от ДПС) или който и да е. Не повтаряйте като папагали.

От страна на водещите последваха пояснения, че отцепниците от Има Такъв Народ, а не медиите, описват за връзките сред Трифонов и някогашния " ковчежник " на ГЕРБ - предприемачът Орлин Алексиев. И в този смисъл " българската журналистическа мисъл " не може да бъде упреквана за ваденето на кирливи ризи, мръсно долни дрехи и впрочем в политическата групировка.

- Това вашата група го приказва - аз ли избрах Георги Георгиев? - попита Виктор Николаев, визирайки един от отцепнициите от парламентарната група. На което Йорданов отвърна, че казусът на Георгиев бил, че желал да стане министър на районното развиване, за какъвто обаче бе определен Гроздан Караджов.

Мира Иванова разгласи, че ефирното време на Йорданов е свършило, на което той възропта, че очевидно им е станал неуместен събеседник, тъй като говорели без доказателства (за Алексиев) и ги посъветва:

" Не питайте като нямате доказателства ".

И последва:

- Вие сте телевияиата на Пеевски. Делян Пеевски ли ви написа въпросите, утвърдени от (Кирил) Домусчиев

- Дойдоха и ми написаха въпросите, Пеевски ги утвърди.

- А на нас Орлин Алексиев ни написа цялата листа и постави Слави Трифонов.

С това присъединяване на Тошко Йорданов завърши. А препратката към Пеевски и Домусчиев е във връзка с обстоятелството, че Домусчиев купи медиите на Нова, които в следствие продаде, като по това време обвиняванията към Нова бяха, че публицистичната политика я диктува депутатът от Движение за права и свободи.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР