Това е регламентирано в Решение на Министерския съвет, одобрено на

...
Това е регламентирано в Решение на Министерския съвет, одобрено на
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ ще резервира допълнително капацитет на терминала край Александруполис

Това е регламентирано в Решение на Министерския съвет, утвърдено на днешното му съвещание

„ Булгаргаз “ ЕАД ще подаде заявление за запазване на потенциал до оператора на терминала за полутечен природен газ край гр. Александруполис, Република Гърция - „ Газтрейд “ С.А., за 5 300 000 MWh/година («500 млн. куб. м. на година) за интервал от 10 години, считано от годината на въвеждането в комерсиална употреба на терминала.

Това е регламентирано в Решение на Министерския съвет, утвърдено на днешното му съвещание, оповестиха от държавната пресслужба, съобщи БГНЕС.

След систематизиране на декларирания потенциал или част от него, „ Булгаргаз “ ЕАД ще организира транспарантен и недискриминационен търг за доставка на полутечен природен газ (LNG) в границите на общо резервирания потенциал на терминала за интервала 2024 -2034 година при ценови условия, които да реферират към цените на общоприетите ликвидни газови хъбове в света.

С приемането на Проекта на Решение на Министерския съвет за запазване на спомагателен потенциал от „ Булгаргаз “ ЕАД в терминала за полутечен природен газ край гр. Александруполис, Република Гърция се цели продължение на държавната политика за диверсификация на източниците на доставка на природен газ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР