„Огромни смущения“, тъй като болницата в Пембрукшър с разпадащ се RAAC бетон е принудена да затвори половината от отделенията си

...
Това е реалността в .Разпадащият се материал – използван между
Коментари Харесай

Това е реалността в .

Разпадащият се материал – използван между 50-те и 90-те години – принуди болницата Withybush в Пембрукшър да затвори 50% от отделенията си - усещането е като призрачна болница.

Сериозността на ситуацията беше разкрита още през май след проучвания на структурата на болницата.

Малкълм Арнолд е управител на имуществото на Hywel Dda Health Board.

Той каза: „Бяха безсънни нощи – беше много тревожно. За да разкрием нивото на крекинг, което открихме… Мисля, че се мобилизирахме много, много бързо в затварянето на тези зони.

Рак на яйчниците: Работи се по подобряване на фона на опасенията, че лечението в Шотландия е „лотария с пощенски код“ < /p>

„Това беше огромно начинание – нивото на смущения в цялата болница беше абсолютно огромно.“

Той ми показва някои от близо 200-те реквизита – висок осем фута метал стълбове от пода до тавана - осеяни около долния етаж на болницата, която остава отворена.

Те са там, за да гарантират, че таванът остава на мястото си.

Шест от 12-те отделения в това голямата болница в западната част вече е извън границите.

Пациентите са преместени на други места или са преместени в безопасни зони в сградата.

В отделението за клинично вземане на спешни случаи Сара Дейвис беше работейки в кардиологичното отделение, преди да бъде евакуирано през август.

Тя каза пред Sky News: „Много е зловещо там… единственото нещо, за което мога да си помисля, е колко студено беше. Тук долу има живот, има монитори, които бипкат, има дискусии през цялото време, но горе няма нищо, можете да чуете падане на карфица. Изобщо не е приятно."

Болничният персонал е положил огромни екипни усилия, за да поддържа услугите работещи - това е впечатляващо.

Но г-жа Дейвис е напълно наясно, че зимата наближава и каза, че проблемите „бавно“ се решават.

„По отношение на това как ще се справим, не съм съвсем сигурен, но ще го направим, защото това е, което правим – ние се адаптираме, “ каза тя.

„Просто продължаваме с това, защото ние не сме важни, а пациентите са важни.“

Обратно горе в празните коридори Андрю Карудърс – директор по операциите на здравния съвет - наблюдава работата:

Той каза: „Беше невероятно разрушително. Не мисля, че има директор по операциите в NHS в Обединеното кралство или в света, който, ако им кажете, че трябва да затворите половината от стационарния си леглови капацитет в болница в рамките на три седмици, би помислил, че това е изпълнима реалистична времева рамка.

„Персоналът тук е великолепен.“

Правителството на Уелс провежда обширни проучвания във всички сайтове на NHS в Уелс и е дало на Withybush £12,8 милиона за ремонтни дейности.

„Тези пари ще ни позволят да извършим ремонтни работи на дъските, които са идентифицирани като високорискови. Това, което не прави, е да осигурим поправка за целия живот на сградата ”, добави г-н Карудърс.

Прочетете повече от Sky News:
Притесненията на RAAC принуждават залата в Кардиф да затвори
Опасен бетон, идентифициран в училища в Северен Уелс

Това е ясно, че въпреки че болницата ще бъде обезопасена, тук ще са необходими проверки за неопределено време - и че само нова болница ще премахне рисковете от RAAC.

„Има много реална възможност [че] някои от Въздействието, което виждаме сега, може да не е еднократно – и може да се случи отново през следващите години“, каза г-н Карудърс.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР