Това е район в океана с площ около милион квадратни

...
Това е район в океана с площ около милион квадратни
Коментари Харесай

Разкрита ли е мистерията на Бермудския триъгълник?

Това е регион в океана с повърхност към милион квадратни километра, условно стеснен от линията Флорида – Бермудските острови – Пуерто Рико – Бахамите

За първи път загадъчни случаи на изгубване на хора и техника са зафиксирани през 40-те години на предишния век.

Пет бомбардировача „ Авенджър “ изчезват в този бранш на 5 декември 1945 година. При това водачите до последния миг поддържат връзка с базата и декларират, че не могат да се ориентират, тъй като са се озовали измежду „ бяла вода “. Хидросамолетът, изпратен за избавяне на водачите, се изгубва по същия метод. Само за петдесет години там са маркирани случаи на изгубване на над 50 кораби и самолети. Наистина, от 80-те години на XX век Бермудите доста са понижили апетита “ си…

Аналитици, учени и разнообразни експерти се пробват да обяснят същността на Бермудския триъгълник – този необикновен феномен

Изказват се фантастични и полунаучни версии. Учен от Университета „ Монаш ” в Австралия предлага една от най-правдоподобните теории.

Американско списание по физика разгласява през 2003 година негова публикация, наречена „ Мехур може да погълне транспортен съд? “. Моделирайки разнообразни разновидности, той потвърждава, че тази своя невероятна догадка. теорията получава необятен отклик и измежду други учени.

Тя се състои в следното: на дъното на океана има огромни ресурси от сероводород и метан (газохидрати). Поради подвижността на питосферните плочи метанът трансформира агрегатното си положение от твърдо в газообразно и се издига на повърхността, като разпенва водата (бяла вода). В резултат плътността й внезапно пада, корабите могат да потънат, а самолетите – да изгубят ръководство.

Съществува и друго събитие, особено за Бермудите – така наречен „ летящ холандец “

Непокътнат транспортен съд, на който не е останал нито един човек, като че някой е откраднал екипажа! Учените считат, че повода може да е инфразвукът, създаван от газовите мехури, когато те излизат на повърхността. 8-12 херца е доста рисков и гибелен за индивида диапазон. Има и друга версия за образуването на инфразвука, съгласно която той може да се появи по време на мощен вятър или стихия посредством търкане на въздуха в морските талази.

Инфразвукът провокира у индивида пристъпи на под паника боязън, както и вътрешен резонанс, който води до раздор на сърцето и съдовете. Не е изключено членовете на екипажа да са скочили зад борда, с цел да се спасят от това чувство. Но към този момент няма пояснение за какво преди към 30 години Бермудите стартират да си отхвърлят удоволствието „ да гълтам “ огромни обекти. Според учения Лоуренс Дейвид Куше в никакъв случай не е съществувала загадка, а тя е дело на самите хора. Той даже написва книгата „ Тайната на Бермудския триъгълник “, оповестена през 1975 година, с цел да удостовери своята концепция.

Той е първият, който редовно учи въпроса, изследва метеорологичните сводки, рапортите на бреговата защита, докладите на застрахователните компании и служебните следствия. Но изводите му будят подозрение, тъй като обстоятелствата за аномално огромния брой изчезнали съдове
и самолети в този регион се удостоверяват от статистиката. Има и други особености: в тази точка компасите не работят вярно и дават основни отклонения.

Друг необикновен подробност е земното привличане

В региона на Бермудите то е доста по-високо, в сравнение с в други точки на земното кълбо. Благодарение на тази специфичност се образува Гълфстрийм, който носи топъл въздух към Европа. Снижаването на броя на мистериозните повреди и изгубвания учените изясняват с положителното техническо положение на актуалната техника, която е оборудвана с разнообразни системи за навигация, включително и галактически. А това разрешава елементарно да се възвърне изгубеният надзор над самолета или кораба.

Инфо: www.gazeta.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР