Това е психологическа война. С тези думи президентът на Иран

...
Това е психологическа война. С тези думи президентът на Иран
Коментари Харесай

Рохани: Това е психологическа война

Това е психическа война . С тези думи президентът на Иран Хасан Рохани оцени решението на сътрудника си Доналд Тръмп да извади Съединени американски щати от нуклеарната договорка.

Рохани съобщи, че счита, че съглашението към момента може да оцелее, в случай че други договарящи сътрудници се опълчват на Тръмп.

 Тръмп: Оттегляме се! Не би трябвало Иран да има атомна бомба Обновена
Тръмп: Оттегляме се! Не би трябвало Иран да има атомна бомба

Съединени американски щати вкарват и наказания против Техеран

Иранският президент обаче предизвести, че е инструктирал организацията за нуклеарна сила на страната да се приготви да възобнови обогатяването на уран след няколко седмици, в случай че договорката изцяло се провали.

" Това е психическа война, няма да позволим на Тръмп да завоюва... Щастлив съм, че досадното създание е напуснало нуклеарната договорка ", сподели Рохани.

 Макрон: Заедно с Германия и Англия съжаляваме за решението на Тръмп
Макрон: Заедно с Германия и Англия съжаляваме за решението на Тръмп

Франция с ясна позиция против Тръмп

" Тази вечер станахме очевидци на нов исторически опит... 40 години говорихме и повторихме, че Иран постоянно се преценява с уговорките си, а Съединени американски щати в никакъв случай не се преценяват. Нашата 40-годишна история ни демонстрира, че американците са нападателни ", разгласи Рохани.

 Израел: Подкрепяме Съединени американски щати за Иран
Израел: Подкрепяме Съединени американски щати за Иран

Техеран бил поел да има нуклеарна бомба

" Това, което американците разгласи през днешния ден, е ясна проява на това , което са правили и преди. След нуклеарната договорка, по кое време я съблюдават? Те единствено оставиха автограф и направиха някои изказвания, само че не направиха нищо, което би било от изгода за народа на Иран ", разгласи президентът.

 Европа против Тръмп: Ще съблюдаваме договорката с Иран
Европа против Тръмп: Ще съблюдаваме договорката с Иран

Мей, Меркел и Макрон с обща позиция и поддръжка за Техеран

Рухани съобщи, че Международната организация за атомна сила (МААЕ) е удостоверила, че Техеран съблюдава отговорностите си по договорката. " Това не е съглашение сред Иран и Съединени американски щати... за Съединени американски щати да разгласят, че се изтеглят, това е многостранно съглашение, утвърдено от Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, американците публично оповестиха през днешния ден, че те не зачитат интернационалните си задължения . Рохани напомни и решението на Тръмп да не се преценява и с Парижкото съглашение за климата.

 Доналд Туск: От София Европейски Съюз ще отговори на Тръмп
Доналд Туск: От София Европейски Съюз ще отговори на Тръмп

В България коват политика против митата на Съединени американски щати

Рохани уточни, че пет страни поддържат нуклеарната договорка с Иран и от тяхната воля зависи тя да продължи да съществува.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР