Това е провал на Народното събрание, на Българската народна банка,

...
Това е провал на Народното събрание, на Българската народна банка,
Коментари Харесай

Икономистът Руслан Стефанов за еврозоната: Говорим черно ли е бялото

Това е неуспех на Народното събрание, на Българската национална банка, на Министерството на финансите, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ основният икономист на Центъра за проучване на демокрацията Руслан Стефанов във връзка отлагането на влизането ни в еврозоната.

Като икономист за мен е необяснимо за какво не се присъединихме към еврозоната още през 2009 година, когато имаше доста положителни условия за това. А другояче е обяснимо, става въпрос за политически аргументи, политическо оцеляване, съобщи Стефанов.

По думите му може да се приказва за подмолна опозиция против влизането на страната ни в еврозоната, защото у нас доста бизнеси, на които ще се наложи да се съревновават при по-прозрачни условия, и те нямат интерес да влезем в еврозоната.

Ние сме в неповторима позиция да приказваме черно ли е бялото или бяло ли е черното. Имаме закрепен валутен курс, няма нито един стопански мотив да не сме в еврозоната, акцентира икономистът.

Всички помним сюжета с обезценяването на лв. през 1996-1997 година След това стопанската система ни внезапно се европеизира. На хората им е пределно ясно кое е по-сигурното, къде е сигурността, сподели още Руслан Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР