Това е прост въпрос. Колко често трябва да миете косата

...
Това е прост въпрос. Колко често трябва да миете косата
Коментари Харесай

Колко често трябва да мие косата си един джентълмен?

Това е елементарен въпрос. Колко постоянно би трябвало да миете косата си? Но това е въпрос, по който двама мъже не могат да се спогодят. Повечето от нас просто влизат под душа всяка заран, отварят бутилката с шампоан и небрежно почистват скалпа си. На кого му пука дали е усърдно измито? Защо да се притеснявате от раздвоените краища? Кой въобще купува еликсир?

Но косата ви е скъпа (където и да се намира) - и в случай че продължавате да я третирате по този метод, скоро ще ѝ омръзне да бъде подценявана и ще се откаже. Тогава ще съжалявате. За да ви предпазим от съдбовен край, помолихме някои от най-хубавите фризьори в сектора да отговорят на въпроса, на който няма отговор. И ето какво споделиха те..

Мийте косата си един път на всеки два дни...

Най-просто казано, мъжете би трябвало да мият косата си един път на всеки два дни, споделя Шон Ченери, старши коафьор в Murdock London. Но той прибавя, че това зависи от дължината на косата.

" При къса текстура - поучава бръснарят, - всеки втори ден е изцяло подобаващ. Всъщност ние съветваме клиентите си да мият косата си на всеки втори ден, с цел да не изсушават скалпа с прекалено миене. "

При по-дълга коса можете да изчакате по-дълго сред измиванията...

И тук става малко по-сложно. Мъжете с по-къса коса би трябвало да я мият на всеки два дни, само че тези с по-дълги кичури рискуват да изгубят главните естествени масла от косата си, в случай че опитат да приложат този метод. Денис Робинсън, креативен шеф на Ruffians Barbers, изяснява.

" Въпреки че няма строги правила за това какъв брой постоянно би трябвало да миете косата си, при по-дългите дължини нормално може да се мие по-рядко. За тези стилове бих предложил да се редуват на всеки три до четири дни, а за по-късите дължини - на всеки втори ден. И постоянно използвайте мек шампоан без сулфати. "

Източник: thegentlemansjournal.com
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР