Това е проект от 2009 -2010 година, когато не съм

...
Това е проект от 2009 -2010 година, когато не съм
Коментари Харесай

Елена Йончева: Защо трябва да се прави кампанийна проверка на къщи за гости

Това е план от 2009 -2010 година, когато не съм го познавала, къщата е проверявана през 2015 година, изясни в предаването " Лице в лице " лидерът на листата с претенденти за евродепутати на Българска социалистическа партия – Елена Йончева. Това е по време на държавното управление на ГЕРБ, по какъв начин аз съм могла да практикувам въздействие или да има спор на ползи, означи още Йончева. Защо би трябвало да се прави кампанийна инспекция на къщи за посетители, попита тя.

Елена Йончева разяснява информацията, че бащата на брачна половинка й е притежател на къщи за посетители, строени с европари. По-рано денем стана ясно, че прокуратурата ще ревизира общо 746 такива къщи.
Проверяват 746 къщи за посетители и първокласни джипове, купени с европари Има подозрение, че част от тях са употребявани за персонални потребности, разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова
" Атаките се вършат, с цел да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ и да покажат, че има и други такива. Прокуратурата се самозесира по жълти изявления ", разяснява още Елена Йончева.

Тя цитира последния отчет на Европейска комисия от февруари, където се споделя, че две трети от сигналите за корупция в България за видни персони не се проверяват. По думите й 11 милиарда евро всяка година ни коства корупцията.
Проверяват и Елена Йончева поради къщи за (или без) посетители Тя твърди, че идната инспекция от полиция на място е част от политическа принуда против нея
" Това е към този момент петата бухалка, която ГЕРБ вади против мен ", изясни още Йончева. Първата, съгласно Йончева е обвързвана със сигнали за корупция при санирането, втората със сигнала за нарушаванията при построяването на оградата по границата с Турция, третата – така наречен спекулация " Кум гейт ", обвързвана с Делян Добрев, четвъртата е след сигнала на Българска социалистическа партия за инспекцията на пътищата, а петата – тази с къщите за посетители, след настояването за следствие за министъра на културата Боил Банов и плана за столичното " Ларго ".

" Записът за Банов няма монтаж и външно въздействие, само че не може да се употребява за доказателство, тъй като не е автентичен, по този начин споделят от прокуратурата ", напомни Йончева.

" Днес направихме констативен протокол при нотариус, където показахме какъв е телефонът, какъв е паспортът на телефона, записа и наличието, и запечатахме този плик, тъй като не желаеме този автентичен запис на носителя на записа да изчезне”, заяви още Елена Йончева. Тя беше безапелационна, че индивидът, който е дал записа, се опасява да приказва като очевидец.
Елена Йончева ще даде истинския запис от „ Ало, Банов съм ” на спецпрокуратурата По думите й той е изработен от чиновник на министерството
Всички борби, които водим в България против корупцията са невъзможни, единствено Европейски Съюз ни защищава от тирания, уточни още претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия. По думите й една от концепциите на социалистите в европейския парламент е да се отстранен офшорните сметки и да има следствие на тези сметки и кой стои зад тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР