Това е приблизително същата площ като Детройт, Мичиган, град с

...
Това е приблизително същата площ като Детройт, Мичиган, град с
Коментари Харесай

Ивицата Газа: малка, тясна и гъсто населена като Лондон

Това е почти същата повърхност като Детройт, Мичиган, град с население от 620 000 души съгласно Бюрото за броене на популацията на Съединените щати. Това е към два пъти по-голямо от Вашингтон, окръг Колумбия и 3½ пъти по-голямо от Париж.

Газа има плътност на популацията от към 14 000 души на квадратна миля (5 500 на квадратен километър). Това е съвсем същото като Лондон, град, цялостен с високи здания, само че също и с доста паркове. В Газа има малко открити пространства, изключително в нейните градове, заради липса на обмисляне и градско разгръщане.

Гъстотата на Газа става още по-тясна, когато се фокусираме върху нейните градски ядра като Газа Сити или Хан Юнис, където живеят десетки хиляди натъпкани в тесни квартали и където равнищата на плътност стават по-сравними с избрани градове в гъсто обитаема Азия.

Израелско-египетската обсада, наложена откакто въоръжената група Хамас завзе властта през 2007 година, мощно ограничи придвижването във вътрешността и на открито на Газа, добавяйки усе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР