Това е правилният ход, прави се навсякъде по света. Така

...
Това е правилният ход, прави се навсякъде по света. Така
Коментари Харесай

Дянков одобри финансово-икономическата ни политика, но смята, че трябва още

Това е верният ход, прави се на всички места по света. Така някогашният финансов министър Симеон Дянков разяснява актуализацията на бюджета в България.
Според него, това, което България е отделила, е даже „ приблизително ” по отношение на други страни. Въпросът е по какъв начин да се изразходват и какъв брой бързо, сподели Дянков.
По думите му, на този стадий рецесията е още здравна. Но огромната цел е да се подкрепят семействата и бизнеса, като би трябвало да се мисли за още по-всеобхватни схеми за семействата, сподели Дянков пред Нова телевизия. Опитът демонстрира, че потреблението се възвръща доста по-бавно – може да минат години, би трябвало занапред да се мисли , съгласно някогашния финансов министър. Той видя решение и " ", на идващ стадий.
Колкото до въпроса дали с заемите, даже безлихвени, няма да има огромно задължаване, отговорът беше, че занапред ще се мисли по какъв начин част от заемите ще могат да се опрощават. Дянков счита, че.
За схемата " 60 на 40 " Дянков употребява думата " оказва помощ ". С времето обаче би трябвало да сме по-щедри в подпомагането, сподели обаче той. И даде образец със Северна Македония, чиято марка е " 85 на 15 ", по думите му, а в Румъния била " 80 на 20 ".
Бившият финансов министър показа, че чака рецесията да премине през 3 етапи. Първата е здравната, втората е потреблението и търсенето да се резервира, а третата фаза – да няма прекомерна задлъжнялост на бизнеса и потребителите. Трябва да спрем всички процедури за неплатежоспособност, акцентира Дянков. Той добави, че за България е доста значимо да влезе в еврозоната, тъй като там ЕЦБ към този момент е отпуснала 2 трилиона евро, до момента в който Европейски Съюз още единствено приказва за обща финансова рамка от 540 млн. евро т.е. 4 пъти по-малко.
Дянков изясни и, че сега е във Вашингтон и излиза на открито единствено за храна и медикаменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР